Rămâi conectat

Politică Administrație

Un act politic responsabil – Codul etic al PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Partidul Democrat Liberal şi-a asumat conştient responsabilitatea reformării statului român, iar în cadrul acestui proces un obiectiv fundamental îl reprezintă reforma profundă a clasei politice. Trebuie să recunoaştem că politicienii şi cea mai importantă instituţie a statului – Parlamentul, se află în sondajele de opinie pe unul din ultimele locuri în privinţa credibilităţii. De aceea, Biroul Permanent Central al PDL a dezbătut şi votat în unanimitate un Cod Etic – o premieră pe scena politică românească – prin care sunt stabilite standarde ridicate de integritate pentru toţi membrii partidului. Pentru prea mult timp, apartenenţa la un partid politic a fost privită drept scut de apărare de către persoane ale căror intenţii nu au fost tocmai curate. Niciun partid nu a fost protejat de astfel de oportunişti. România are nevoie de o clasă politică curată, dincolo de orice bănuială iar existenţa Codului Etic al PDL reprezintă un instrument – grilă revelator.
Potrivit Codului, atunci când apar probleme de integritate, cu sau fără conotaţie penală, partidul va reacţiona rapid, clar şi convingător. Se va merge de la suspendare sau retragerea sprijinului politic până la excluderea din partid pentru fapte reprobabile dovedite. Sunt incluse fapte ca verdictul de colaborator al securităţii, arestarea preventivă, trimiterea în judecată sau condamnarea penală, indicii temeinice de fapte penale care afectează imaginea partidului, ignorarea depunerii în termen a declaraţiilor de avere, tentativa de cumpărare sau cumpărarea de voturi, comportament public indecent sau declaraţii publice jignitoare, conflictul de interese până la gradul II pentru funcţiile deţinute în instituţiile publice etc.
Dorim cu toţii o Românie nouă, responsabilă şi dreaptă iar cum deciziile importante se iau în sfera politică, Codul Etic al PDL reprezintă un bun exemplu de urmat. Nu putem decât spera că şi celelalte partide vor proceda la fel.

Mircea HAVA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea