Rămâi conectat

Politică Administrație

UDMR, proiect de modificare a Codului Penal: Închisoarea până la un an, executată în arest la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulţi parlamentari UDMR cer modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Practic, aleşii UDMR cer eliberarea condiţionată a condamnaţilor care au peste 60 de ani, dacă au ispăşit o treime din pedeapsă. Iar asta, în cazul sentinţei ce nu depăşeşte 10 ani. Ei vor practic relaxarea condiţiilor de eliberare condiţionată.

În plus, UDMR cere ca persoanele care au fost condamnate la un an de închisoare să-şi execute pedeapsa, în arest la domiciliu.

Condamnarea nu trebuie, însă, să fie pentru fapte comise cu violenţă.

Proiectul legislativ prevede şi revenirea la vechea regulă, care a stimulat apariţia literaturii de penitenciar: la fiecare lucrare ştiinţifică scrisă, deţinutul ar urma să câştige 20 de zile.

Tanczos Barna: „Pedeapsa se va executa. Nu se va ierta nici o pedeapsă. Unii pot spune că arestul e o formă mai uşoară. În acelaşi timp degrevează bugetul de stat de anumite cheltuieli Persoana stă între patru pereţi şi acasă. E o formă care poate degreva penitenciarele”.

Sursa: digi24.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea