Rămâi conectat

Editorial

UDMR – calul troian

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima vreme, în folclorul românesc a circulat un banc potrivit căruia la noi alegerile generale se fac din 4 în 4 ani, pentru a vedea cu cine guvernează UDMR!

 Ei bine, o premieră a noului guvern Ponta II rezultat după alegerile din 9 decembrie, prin care USL a obţinut peste două treimi din locurile în Parlamentul României, o reprezintă desigur lăsarea pe dinafară a UDMR, respectiv trecerea acestei formaţiuni etnice în opoziţie. Se ştie bine că din 90 încoace această formaţiune a fost continuu la la guvernare, indiferent de partidele româneşti care s-au succedat la putere. Uite că de data aceasta bancul nu s-a mai nimerit… Asta cu toate că, în chiar seara alegerilor parlamentare din 9 decembrie, premierul Victor Ponta declara că a avut o discuţie telefonică cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prin care l-a invitat pe acesta ca UDMR să se alăture USL pentru formarea noului guvern pentru perioada 2012-2016. După câteva zile, când alianţa USL a trecut direct la discuţiile de formare a guvernului, copreşedintele USL, Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că formaţiunea sa crede că UDMR este nevoie să facă o vreme puţină „penitenţă” în afara arcului de guvernare, având în vedere susţinerea fără rezerve a fostei guvernări. Şi au mai fost şi multe alte voci din PNL, PC şi chiar din PSD care au susţinut acest lucru.

 Ulterior, după ce UDMR a rămas în opoziţie, preşedintele UDMR a dat un interviu unui important cotidian maghiar din Ungaria, unde fiind întrebat de ce formaţiunea sa politică nu a reuşit să intre la guvernare, a răspuns că nu a putut fi de acord cu condiţiile puse de USL, respectiv cu acceptarea articolului 1 din Constituţie potrivit căruia „România este un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, iar UDMR a cerut ca, la modificarea Constituţiei, să fie introdus un nou articol 1. (1) care să aibă următorul cuprins:”România este stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Mai mult, după cum se vede, ceea ce susţine Hunor pare a fi deja „ordinul de zi pe unitate” în interiorul UDMR, în viitor. De ce spun acest lucru? Păi, doar cu o săptămână în urmă, premierul Victor Ponta, în dorinţa sa de altfel anunţată că nu vrea să lase niciun loc de interpretare cum că în ţara noastră minorităţile naţionale ar fi asuprite, a anunţat că Gyorgy Frunda va fi consilierul său onorific pe probleme juridice, internaţionale şi de minorităţi. Alături de Frunda, mai sunt alţi doi udemerişti deja instalaţi în guvernul Ponta. Este vorba de Kiraly Andras Gyorgy, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi de Beatrix Gered, numită recent preşedinte interimar al Institutului Naţional de Statistică. Iată cum încet, încet, UDMR revine totuşi la guvernare! Numai că se pare că revine mai degrabă ca un „cal troian” decât pentru a se ocupa de problemele de zi cu zi ale minorităţii maghiare din ţara noastră. Asta deoarece, dl. Frunda nici nu a fost bine numit de premier şi a şi venit cu unele declaraţii total împotriva Constituţiei României. Astfel, serile trecute, la dezbaterile realizate, în direct, în cadrul unor emisiuni tv, între altele, domnia sa a declarat. „România să o lase mai moale cu statutul naţional. Minciuna are picioare scurte. Dacă reuşesc să susţin acea regiune în care maghiarii sunt majoritari, pentru că această regiune există de mai multe secole, aceste regiuni au dobândit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene şi al Împărăţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează tocmai pe aceste regiuni”- a conchis, culmea, actualul consilier juridic al premierului Ponta.

Aşadar, Hunor, Frunda şi alţii de teapa lor din UDMR ar vrea ca din Constituţia României să dispară cu orice preţ cuvântul de esenţă al românismului pe aceste meleaguri – „NAŢIONAL”. Adică, dacă şi-ar găsi proştii, aşa printr-o simplă (pentru ei!) ştergere din Constituţie ar vrea să facă dispărută aproape întreaga istorie a României. Să-i şteargă din istoria noastră pe marele voievod Mihai Vitezul, marele întregitor de ţară, pe eroii noştri de cremene traşi pe roată de imperiul habsburgic – Horea, Cloşca şi Crişan, pe Avram Iancu, conducătorul Revoluţiei române de la 1848-1849 sau pe marii făuritorii ai Unirii de la !918!!! Unde vă credeţi, domnilor Hunor şi Frunda? Credeţi dumneavoastră că vreodată românii vor mai accepta măcar să gândească că pot să reînvie pe aceste meleaguri umilinţele şi atrocităţile la care au fost supuşi străbunicii şi bunicii lor de către maghiari secole de-a rândul? Zău, domnilor, poate aţi vrea cumva, pe viitor, nici să nu-i mai spunem România, ci Ungaria Mare?! Sau  poate Marea Împărăţie a Mariei Tereza?!? Ferescă-ne bunul Dumnezeu de aşa ceva. Să fiu bine înţeles. Nu am fost şi nu sunt un naţionalist înrăit, care să nu realizeze în ce vremuri trăim. Mai ales că, în prezent, atât România cât şi Ungaria facem parte împreună din marea familie a Europei Unite, şi avem astfel un drum comun de străbătut împreună. Însă nici nu pot să accept, la fel ca alte milioane de români, să ne fie botjocoriţi eroii, jertfa lor supremă pentru a ne lăsa nouă sfânta libertate de astăzi. Am mai spus-o şi o mai repet şi acum. Românii şi maghiarii de rând, cu excepţia evenimentelor tragice din 1990, de la Târgu Mureş, au trăit şi trăiesc în deplină pace şi armonie pe aceste meleaguri. Însă tot timpul, liderii politici ai UDMR, pentru a-şi putea obţine şi păstra scaunele în Parlamentul României, au găsit de cuviinţă să agite spiritele naţionalismului maghiar atât cu independenţa Ţinutului Secuiesc cât şi cu dorita dispariţie a statului naţional unitar român, alimentând şi aţâţând astfel visele nemăsurate ale unor minţi înfierbântate maghiare de refacere a Ungariei Mari. Luaţi-vă pentru totdeuna gândul de la aşa ceva. Gândiţi-vă cum putem să trăim mai bine, împreună, pe aceste meleaguri, în bună pace. Este ceea ce vă cer deopotrivă atât românii cât şi maghiarii de rând.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea