Rămâi conectat

Politică Administrație

TVA defalcat, amânat până la 1 ianuarie 2018: „TVA este colectată în numele statului şi trebuie plătită statului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

TVA defalcat, amânat până la 1 ianuarie 2018: „TVA este colectată în numele statului şi trebuie plătită statului”. România are cea mai mare evaziune la TVA din UE.

Ministerul Finanţelor a anunţat o schimbare majoră în propunerea sa privind TVA split sau defalcat – proiectul de ordonanţă privind divizarea plăţilor efectuate de plătitorii de TVA.

„Ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu mari întreprinderi şi IMM-uri, vom propune o serie de modificări la proiectul de ordonanţă privind splitul TVA, care să ţină cont de observaţiile repre­zentanţilor companiilor.

Am reţinut că principalele observaţii se referă la implementarea prea rapidă a proiectului şi la penalitatea de 50% care ar fi introdusă prea repede asupra neplăţii TVA. De aceea, vom amâna intrarea în vigoare a TVA split în mod obligatoriu la 1 ianuarie 2018, iar de la 1 octombrie va fi doar opţional”, au spus înalte surse oficiale din cadrul Ministerului de Finanţe pentru Ziarul Financiar.

Sursa: zf.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea