Rămâi conectat

Curier Județean

Turist găsit blocat cu mașina în zăpadă, pe Transalpina, salvat de jandarmii din Alba. Nu solicitase ajutorul la 112

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Şugag au intervenit oportun pentru salvarea unui turist blocat în zăpadă.

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, vineri, 3 februarie a.c., la ora 00.10, despre faptul că o persoană are nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se afla a rămas blocată în zăpadă pe drumul naţional 67 C (Transalpina). La ora 03.00 subofiţerii au ajuns la faţa locului, zona Obârşia Lotrului, la  limita cu judeţul Vâlcea unde au identificat şi au scos din zăpadă un alt autoturism al cărui proprietar nu solicitase ajutor la nr. 112. La vederea jandarmilor, acesta le-a cerut sprijinul.

După deszăpezire, persoana în cauză a fost condusă către municipiul Sebeş în vederea luării măsurilor legale de către lucrătorii de poliţie abilitaţi. Concomitent s-a luat legătura cu persoana care a iniţiat intervenţia jandarmilor la nr. 112 reieşind faptul că aceasta a fost identificată şi transportată în siguranţă de către un echipaj de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vâlcea.

Jandarmeria Alba reamintește turiștilor că accesul spre  Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Totodată, cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

[nggallery id=3369]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță EXTRAORDINARĂ: Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană pentru al doilea an consecutiv la Olimpiada sportului militar liceal Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia își păstrează titlul de campioană la Olimpiada sportului militar liceal, etapa a II-a, titlu obținut și anul trecut. Cu patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea