Rămâi conectat

Actualitate

Tribunalul Alba: Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Vingerzan Marius Mihai, arestat pentru luare de mită

Dragoş Suciu

Publicat

în

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Vingerzan Marius Mihai, a fost arestat, miercuri, pe o perioadă de 30 zile, pentru infracțiunea de luare de mită, decizia Tribunalului Alba fiind atacată cu contestație de inculpat.

tribunalul albaTribunalul Alba a admis, miercuri, propunerea formulată de D.N.A. Alba Iulia de arestare preventivă a inculpatului Vingerzan Marius Mihai, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă și a fost atacată cu contestaţie de către inculpat. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 aprilie 2016, a inculpatului Vingerzan Marius Mihai, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța de reținere a procurorilor se arată că în perioada 2015-2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 20.000 euro din care a primit, în tranșe, sumele de 5.500 euro și 2.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind încheierea, în cursul anului 2015, a unui contract de închiriere între Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu și firma omului de afaceri pentru o chirie lunară modică (500 euro/lună) raportat la dimensiunile spațiului precum și poziționarea acestuia și efectuarea demersurilor necesare pentru încheierea unui act adițional prin care a fost prelungită durata inițială a contractului de la 10 ani la 20 de ani, în sensul obținerii avizului Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (din care face parte și Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu).
În același context, la data de 12 aprilie 2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai a primit de la omul de afaceri o altă tranșă în sumă de 5.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea