Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei absolvenți din Alba, 10 pe linie la Bacalaureat 2015: Doi dintre ei au terminat la Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș. Primii clasați

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei absolvenți din județul Alba au luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de soluționarea contestațiilor, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației.

Bacalaureat01

Doi dintre ei au terminat la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș. Este vorba despre Roxana Arina Săbău, absolventă a profilului matematică-informatică și Maria Karina Mihăilă – profilul științele naturii.

A treia notă de 10 a fost obținută de Ioana Cotuțiu, absolventă a profilului matematică-informatică la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

La nivel național au fost înregistrate 63 de note de 10, înainte de soluționarea contestațiilor.

Absolvenții din Alba cu medii de cel puțin 9,90 sunt:

  1. Ioana Cotuțiu – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 10
  2. Roxana Arina Săbău – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – media 10
  3. Maria Karina Mihăilă – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – media 10
  4. Corina Codrea – Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – media 9,96
  5. Alexandra Dobre – Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni – media 9,96
  6. Roxana Ștefania Briceag – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,95
  7. Alina Diana Voloșeniuc – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,95
  8. Andrea Bara – Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni – media 9,93
  9. Andreea Mihaela Barb – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,91
  10. Patricia Casiana Ekart – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – media 9,91
  11. Paul Trif – Colegiul Național ”David Prodan” Cugir – media 9,91
  12. Gheorghe Gabriel Benchea – Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia – media 9,9
  13. Ionel Daniel Craiu – Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – media 9,9
  14. Mihaela Alexandra Dima – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – media 9,9
  15. Elena Casiana Fusu – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia – media 9,9
  16. Natalia Maria Gheorghescu – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș – media 9,9
  17. Cristian Oneț – Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – media 9,9

Absolvenții din județul Alba au obținut, în total, pe discipline, 303 note de 10:

Limba romana: 31

Limba materna: 3

Proba obligatorie a profilului: 179

Proba la alegere a profilului și specializării: 90

În județul Alba, un procent de 74,2 la sută dintre candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie-iulie, înainte de depunerea contestațiilor. Examenul a fost susținut de 2.904 absolvenți.

”Anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 69%, o creștere care ne bucura și ne responsabilizează în continuare. Felicitări candidaților si părinților, dar și cadrelor didactice care i-au pregătit pentru toate examenele vieții”, a precizat inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, la nivel național 64,41 la sută dintre candidați au reușit să obțină o medie de promovare.

Candidații nemulțumiți, pot depune contestații marți, între orele 16.00 – 20.00. Soluționarea acestora are loc în 8-9 iulie, iar în 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Absolvenții de liceu au susținut săptămâna trecută probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care au început luni, cu proba la limba română, și s-au terminat vineri cu proba la alegere a profilului și specializării.

Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 s-a realizat în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. Schimbarea procedurii de corectare a lucrărilor duce și la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea