Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

Tratamente făcute în casă pentru un ten de invidiat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tratamentele homemade reprezintă poate cea mai eficientă metodă de a-ţi curăţa tenul în profunzime. Economiseşti timp, bani şi poţi conta pe utilizarea unor ingrediente naturale, mult mai sănătoase pentru pielea sensibilă a feţei. Iată câteva tratamente făcute în casă care pot oferi rezultate uimitoare tenului:
lMască exfoliantă pentru un ten strălucitor
Exfolierea este esenţială pentru ten, deoerece ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii. Şi, dacă nu îţi doreşti să apelezi la tratamente scumpe, îţi poţi prepara cu uşurinţă propriul tratament cu multiple beneficii pentru chipul tău. Iaurt şi ovăz pentru tenul sensibil: amestecă într-un vas un pahar de iaurt ţinut la temperatura camerei şi trei linguri de făină de ovăz. Umezeşte tenul cu apă călduţă, apoi aplică masca pe faţă şi pe gât. Masează aceste zone pentru câteva minute şi apoi lasă masca să acţioneze 20 de minute. La sfârşit, curăţă tenul foarte bine cu apă rece şi lasă-l să se usuce natural. Iaurtul este un ingredient de nădejde în hidratarea şi calmarea pielii, fiind recomandat oricărui tip de ten, chiar şi în cazul celui expus la acnee. Totodată, ovăzul este recunoscut pentru proprietăţile anti-îmbătrânire.
lRemedii pentru zona sensibilă din jurul ochilor
Zona din jurul ochilor merită o atenţie deosebită, deoarece reflectă cel mai bine starea de sănătate a tenului şi totodată, este cea mai expusă factorilor externi. De exemplu pungile de sub ochi se pot reduce cu ajutorul unor rondele de castravete rece aplicate pe pleoape. O altă metodă ar fi aplicarea pe pleoape a două discuri demachiante îmbibate în ceai negru şi ţinute în prealabil la frigider. De asemenea, compresele cu apă rece şi vitamina E menţinute cel puţin 10 minute pe ochi pot avea efecte deosebite asupra ochilor umflaţi. Cearcănele se pot estompa cu ajutorul unor comprese cu ceai de albăstrele sau muşeţel. Un alt remediu ar fi cartoful crud, un ingredient cu multiple beneficii asupra organismului. Rade un cartof ţinut la frigider, pune amestecul în tifon şi aplică-l 15 minute pe pleoape. Sucul de cartof conţine agenţi care au proprietatea de a lumina pielea din jurul ochilor. Nu în ultimul rând, consumă foarte multe alimente bogate în fier şi nu uita că cel puţin 2l de apă pe zi îţi vor menţine pielea hidratată.
lBuze seducătoare indiferent de vreme
Mierea şi balsamul din ulei de măsline reprezintă principalele ingrediente pentru buze cu aspect sănătos, numai bune de sărutat. De asemenea, vaselina cosmetică utilizată în locul unei creme hidratante previne uscarea buzelor şi poate fi utilizată ca demachiant.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea