Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Transportatorii acuză ASF că dezinformează și vor o întâlnire cu premierul pentru a discuta reducerea imediată a tarifelor RCA. În caz contrar, ameninţă cu proteste naţionale

Ziarul Unirea

Publicat

în

protest transportatori01Patronatele din transporturile rutiere acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că a dezinformat opinia publică prin raportul publicat marţi, referitor la tarifele RCA.

Vedeți și FOTO-VIDEO: Transportatori din 4 județe au PROTESTAT în Alba, împotriva prețului RCA: ”La 10 polițe practic noi facem cadou un camion asiguratorilor”

Totodată, transportatorii cer o întâlnire urgentă cu premierul Dacian Cioloş în care să fie găsită o soluţie referitoare la scăderea RCA, în caz contrar urmând să declanşeze un protest la nivel naţional, potrivit unui comunicat publicat miercuri, informează News.ro.

ASF a publicat marţi un raport, potrivit căruia creşterea medie a RCA în iunie 2016, faţă de iunie 2015, a fost de 52,7%, în marja plafonului de 50% convenit prin protocolul încheiat în decembrie 2015 cu transportatorii. Transportatorii susţin însă că aceste cifre nu reflectă realitatea.

Citiți și Autoritatea de Supraveghere Financiară: Prima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7%, în ultimele 12 luni

”Datele ASF arată că prima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7% la 3.000 de lei, deşi companiile de transport rutier plătesc pe un RCA 20.000 de lei, aproape triplu faţă de anul trecut”, se arată în comunicat.

Transportatorii s-au întâlnit marţi şi au transmis două solicitări, una către ASF, prin care au solicitat raportul integral realizat de compania de consultanţă Milliman şi una către primul-ministru Dacian Cioloş, pentru stabilirea unei întâlniri urgente până săptămâna viitoare pentru a discuta despre reducerea imediată a tarifelor RCA.

În caz contrar, patronatele consideră necesară coordonarea unor acţiuni de protest la nivel naţional.

Transportatorii sunt nemulţumiţi şi de faptul că preţul RCA nu reflectă nivelul scăzut al daunelor şi susţin că marjele de profit ale asiguratorilor sunt foarte mari.

”ASF spune că frecvenţa daunei este de 15% în cazul capetelor tractor şi că dauna medie este de 18.560 lei. Astfel, la fiecare 6,3 prime de 20.000 de lei, asigurătorii încasează 126.000 de lei şi plătesc 18.560 lei, restul de peste 107.000 lei rămânând în buzunarul ASF şi al asigurătorilor”, se arată în comunicat.

Patronatele din transporturile rutiere au ameninţat în mai multe rânduri că vor declanşa un protest la nivel naţional, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale.

Transportatorii au anunţat iniţial un protest la nivel naţional în data de 18 aprilie, din cauza nemulţumirilor generate de scumpirea poliţelor de asigurare de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA) şi de unele prevederi existente în proiectul legii RCA. Însă protestul din 18 aprilie a fost anulat.

sursa:digi24.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea