Rămâi conectat

Sport

Transfer bombă la HC Alba Sebeş: Roxana Gatzel Han a acceptat să joace sub comanda lui Weber

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

HC Alba Sebeş a dat lovitura pe piaţa transferurilor şi s-a înţeles cu Roxana Gatzel Han, jucătoarea în vârstă de 34 de ani.

Handbalista care evoluează pe postul de centru este un nume foarte cunoscut în handbalul auhohton, Gatzel evoluând ultima dată la SCM Craiova, de care nu s-a despărţit în condiţii amiabile. „Transferul este aproape rezolvat. Ne-am înţeles în proporţie considerabilă şi zilele viitoare o să semnăm contractul„, a spus antrenorul Alexandru Weber.

Campioană mondială de tineret şi europeană de junioare, blonda jucătoare s-a remarcat la Zalău, în echipa naţională a României (bronz la Europenele din 2010, argint la Mondialele din 2005), dar şi în garnitura „galactică” a Oltchimului.

*Achiziţie excelentă

Este o achiziţie pe care am curtat-o cu insistenţă, este jucătoarea potrivită pentru noi. Experienţa sa cred că ne va ajuta foarte mult în cursa promovării spre Liga Naţională. Sper să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul şi în acelaşi timp mă bucur că pot să antrenez o jucătoare cu state vechi la echipa naţională şi la Oltchim în Champions League„, a mai spus Weber.

Roxana Gatzel-Han (28 mai 1980) şi-a împărţit cariera între Oltchim şi Silcotub, acolo unde a cucerit 10 titluri naţionale (7 la Râmnicu Vâlcea şi 3 la Zalău), iar în Zăvoi a gustat şi din succesul competiţiilor europene. Astfel, handbalista a cucerit Supercupa Europei, dar a ajuns şi în finala Ligii Campionilor! După desfiinţarea campioanei Oltchim, fostul centru al Naţionalei a ajuns acasă, la Craiova, acolo unde a avut o contribuţie decisivă la salvarea echipei de la retrogradare, în sezonul 2011 – 2012! Apoi, Roxana a întrerupt activitatea de performanţă, devenind mamă. Chiar dacă revenise pe semicerc după o sarcină, în sezonul trecut a devenit cea mai bună marcatoare a Craiovei în campionatul regulat, cu 69 de goluri!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea