Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Traficant de haşiş prins în flagrant într-o benzinărie din Teiuş, condamnat la închisoare cu suspendare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traficant de haşiş prins în flagrant într-o benzinărie din Teiuş, condamnat la închisoare cu suspendare

Un traficant de droguri care a fost surprins în flagrant, într-o benzinărie din oraşul Teiuş, în timp ce încerca să vândă droguri, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare la Tribunalul Alba. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Ionică Vița a fost cercetat de DIICOT Sălaj și trimis în judecată la Tribunalul Alba sub învinuirea de săvârşire a infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc, introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi consum illicit de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2016, inculpatul Viţa Ionică, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantităţi însemnate de cannabis şi rezină de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza mai multor județe – Alba, Caraș-Severin, Satu Mare, Cluj şi Sălaj, contra unor sume cuprinse între 30.000-50.000 de lei/ kilogram. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că, în cursul anului 2016, Viţa Ionică a achiziţionat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100 şi 1.000 de euro, în care a disimulat diferite cantităţi de cannabis şi rezină de cannabis.

Ulterior, autoturismele erau introduse în ţară şi vândute la preţuri cuprinse între 5.000 – 10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziţionată. Din cercetări a rezultat că aceste cantităţi de droguri care erau introduse în ţară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate unor persoane de pe raza judeţelor Alba, Caraș-Severin şi Sălaj. La data de 23 decembrie 2016, inculpatul Viţa Ionică a intrat în ţară cu un autoturism înmatriculat în Spania, prin punctul de frontieră Cenad, judeţul Arad, având disimulat în spaţiul destinat roţii de rezervă cantitatea de aproximativ 600 de grame de haşiş.

La aceeaşi dată, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din oraşul Teiuş, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj l-au surprins în flagrant pe inculpatul Viţa Ionică în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea