Rămâi conectat

Politică Administrație

Top 20 firme care susţin bugetul local în orașul Ocna Mureș

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Firmele care au contribuit cel mai mult, prin plata taxelor și impozitelor, la bugetul local al orașului Ocna Mureș

La Ocna Mureș, taxele și impozitele locale au fost colectate anul trecut în proporție de 79,18 la sută, suma aferentă  fiind de 1.311.690 de lei. Salina RA este firma cu cea mai mare contribuție la bugetul local al orașului, prin plata dărilor către municipalitate, fiind prima din cele 20 de tabelpersoane juridice, care susțin astfel orașul Ocna Mureș.

Suma achitată de aceste firme reprezintă aproape jumătate din întregul plafon încasat la capitolul taxe și impozite locale.

La alocarea bugetară de anul acesta, nici Ocna Mureș nu ”s-a calificat” la o ”felie” de ajutor din partea statului. S-a considerat că aici s-au încasat destui bani ca să se descurce pe cont propriu. Și aici îmi permit să îl citez pe Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia:  or fi ”păcătuit implicându-se prea mult în colectarea taxelor și impozitelor de la cetățeni (…) În aceeași situație se află și orășelul Ocna Mureș, unde domnul primar și oamenii lui s-au străduit să adune ce au adunat.” Nimic de spus, s-au descurcat urmașii romanilor ai căror coif se regăsește pe stema orașului, și nu doar o dată au fost încercați, pornind de la inundațiile anului 1912, catastrofa minieră din 1978, care a dus la sistarea exploatării sării în stare solidă, până la cea mai recentă întâmplare nefericită, din anul 2010, când într-o zonă de interes a orașului li s-a surpat practic pământul sub ei, trei clădiri fiind distruse, craterul format, umplut cu apă, având diametrul de circa 200 de metri.

Vă prezentăm topul acestora, în ordine descrescătoare, pornind de la cifra plătită în anul 2014.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea