Rămâi conectat

Curier Județean

Titularizare 2016: Peste 25% dintre candidații din județul Alba au depus contestație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un procent de 26,6% dintre candidații din Alba au contestat nota la proba scrisă a concursului de Titularizare 2016, potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

ISJ Alba04Rezultatele la Titularizare 2016 au fost afișate miercuri, iar candidații au putut depune contestație în 27 și 28 iulie. 94 din cei 353 de candidați au contestat notele.

În Alba, doi profesori au obținut nota 10 la proba scrisă a concursului de titularizare în învățământ, iar 70 la sută dintre candidați au obținut peste nota 5.00, înainte de contestații.

Ambele note de 10 au fost obținute de candidați care au susținut proba scrisă la matematică. Este vorba de Nicolae Petru Furdui, din comuna Sohodol, și Antonela Emilia Mateiu, originară din Simera, județul Hunedoara.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, 105 de lucrări au fost notate cu note între 1 și 4,99, iar 126 de candidați au primit note între 5 și 6,99, în vreme ce 122 de profesori, note între 7 și 10.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august.

În perioada 16-25 august se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (anagajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

Potrivit Ministerului Educaţiei, concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune promovarea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a probei scrise. Astfel, doar candidaţii care au obţinut minimum nota 5 (cinci) la inspecţia specială la clasă sau la proba practică pot participa la proba scrisă. În vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea