Rămâi conectat

Actualitate

The Telegraph: Transfăgărășanul, creația lui Ceaușescu, în top zece cele mai frumoase ”vacanțe la volan” în Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transfăgărășanul se numără în top 10 cele mai frumoase ”vacanțe la volan” în Europa, într-un clasament realizat de The Telegraph Travel.

Transfagarasan, poza de sus de la Balea LacPublicaţia britanică The Telegraph a realizat un top 10 al celor mai frumoase destinaţii pentru vacanţe la volan din Europa, printre care se numără drumuri din Austria, Franţa, Germania, Islanda, Italia, Scoţia sau România.

În clasamentul celor de la The Telegraph, Transfăgărăşanul se situează pe locul al nouălea, menţionându-se faptul că Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului BBC „Top Gear”, a spus despre Transfăgărăşan că este „cel mai bun drum pe care a condus vreodată”.

The Telegraph descrie Transfăgărăşanul ca pe „o incredibilă ispravă de inginerie”, un drum ca o pistă împânzită cu tunele, viaducte şi poduri, „care cere o iscusinţă de a conduce şerpuit, ce depăşeşte limitele unei astfel de aventuri”.

În acelaşi articol, jurnaliştii The Telegraph amintesc faptul că  Transfăgărăşanul „a fost creaţia liderului comunist Nicolae Ceauşescu”, care „voia să se asigure că există o cale rapidă de evadare, în cazul unei invazii sovietice, prin trecătorile montane pitoreşti poziţionate strategic din Carpaţii Meridionali”, însă ruta nu a fost însă niciodată folosită în acest scop, scrie Europa FM

„Am străbătut Transfăgărăşanul de la nord la sud într-o zi înmiresmată de toamnă şi-mi amintesc că eram cu răsuflarea tăiată la fiecare curbă abruptă. Dacă viziunea ta asupra Paradisului coincide cu imaginea unui set Scalextric întins pe mai bine de 500 de mile, atunci Transfăgărăşanul este destinaţia perfectă”, descrie The Telegraph.

Recomandarea The Telegraph este ca turiştii să meargă pe Transfăgărăşan vara sau toamna, deoarece drumul este închis de la sfârşitul lui octombrie până la sfârşitul lui iunie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea