Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Teodorovici, despre datoriile la Fisc: O să văd dacă pot găsi un împrumut. Am uitat să mă ocup de finanțele mele, m-am ocupat de ale țării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul ministru al Finanțelor și al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a spus vineri, la Alba Iulia, fiind întrebat despre datoriile sale la Fisc, în cuantum de circa 73.000 de lei, că vizează chiar un împrumut pentru a le acoperi, el precizând că s-a ocupat mai mult de finanțele țării, decât de ale sale.

Teodorovici01”O să plătesc în funcție de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalități, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă dați seama că nu stăteam să plătesc penalități aiurea”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a explicat că restanțele s-au acumulat și pentru că ar fi acceptat întârzieri ale celor care aveau să îi plătească chirie pentru un imobil.

„Poate de multe ori am uitat să mă ocup de finanțele mele, m-am ocupat de finanțele țării. Recunosc și asta. Treburile casei le-am lăsat pe umerii soției”, a afirmat Eugen Teodorovici.

El a opinat că este „impropriu” denumită lista restanțierilor drept „Lista rușinii”.

„Acele entități — persoane fizice, juridice — care se află pe această listă sunt cei care plătesc față de stat un preț, un cost al acelui împrumut pe care teoretic statul îl dă, adică neplata la timp a unei datorii față de stat este penalizată. Asta înseamnă că statul te împrumută, împrumut pentru care tu plătești. Statul, dacă era așa de viteaz, trebuia să afișeze lista cu cei la care statul trebuie să le plătească TVA-ul și multe alte sume. Aia trebuie să publice Ministerul Finanțelor dacă, într-adevăr, vorbea acest Guvern de transparență”, a declarat Teodorovici.

ANAF a publicat, recent, lista cu persoane fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1 500 de lei, la data de 31 martie 2016, și neachitate până în prezent.

Teodorovici a fost prezent la Alba Iulia, alături de fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, unde a participat la întâlniri cu membrii PSD în vederea alegerilor locale din 5 iunie.

Fostul ministru nu a ezitat să critice Guvernul Cioloș, împotriva căruia ar depune o moțiune de cenzură după alegeri.

”Eu am spus-o, de la momentul în care s-a votat în Parlament acest guvern, că a fost o greșeală. O spun și astăzi. A fost o greșeală atunci. Domnul președinte Iohannis a fost foarte abil în a ne pune nouă în brațe, parlamentarilor, sarcina de a vota un astfel de guvern, prin mijloace pe care, sper, cândva, cu toții să le știm și să fie la lumină. Unii le mai știm, le mai bănuim. Acum încearcă să fie la fel de abil și să spună că nu este guvernul domniei sale”, a declarat Teodorovici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea