Rămâi conectat

Sport

„Telenovela” Gabriel Cotoară – CS Ocna Mureș continuă | Fotbalistul și-a precizat punctul de vedere: „Prefer să deranjez cu adevărul decât să fac pe plac cu lingușiri!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fotbalistul Gabriel Cotoară, aflat într-un litigiu prelungit cu CS Ocna Mureș și-a precizat punctul de vedere referitor la ultimele evenimente și reacții apărute dinspre clubul ocnamureșean, printr-un material remis redacției.

Legitimat la Șurianu Sebeș, acesta și-a explicat poziția legată de despărțirea de CS Ocna Mureș, în contextul declarațiilor făcute de oficialii formației de Liga a IV-a, comunicatul său având un titlu sugestiv, dar și o încheiere cu trimitere directă.

Citește și: AJF Alba, acuzată în cazul legitimării lui Gabriel Cotoară la Şurianu Sebeş | CS Ocna Mureş şi-a precizat poziţia printr-un comunicat de presă

Dar iată explicațiile furnizate în scris de Gabriel Cotoară:

„Dreptatea Ta este dreptate în veac și legea Ta adevărul” (Psalmul 118)

 

Adevărul iese întotdeauna la iveală! Cel puțin așa am fost învățat de mic și după un astfel de principiu m-am baza întreaga mea carieră, și chiar dacă numele meu nu este unul de mare rezonanță la nivel național, am fost în vestiarele unor echipe mari, m-am pregătit și antrenat pentru a-mi atinge visul – acela să devin fotbalist! Și am reușit în mare parte, iar peste tot pe unde am fost, am rămas respectat, tocmai pentru că am plătit cu aceeași monedă! Nu am fost un fotbalist cu fițe, nu am refuzat vreodată un antrenament pentru că terenul nu îmi convenea sau că era plin de noroi, și nu m-am dat niciodată de o parte pentru că adversarul era prea bun, sau din contră… prea slab! Am muncit o viață să ajung unde sunt acum, un jucător de fotbal apreciat la nivelul județului Alba, un profesor de sport respectat și implicat în activitatea didactică, și un viitor antrenor de succes! De ce spun viitor antrenor de succes? Pentru că sunt conștient de faptul că prin muncă, dacă presari și puțin noroc, dar și implicare, poți să atingi cele mai înalte culmi ale succesului!

Iubesc Soda, iubesc Ocna Mureș, și tomcai din aceste motive nu pot să rămân impasibil auzind toate vorbele negative la adresa mea. Aș vrea să le răspund tuturor celor care m-au acuzat pe nedrept și mi-au blamat imaginea, una pe care am construit-o prin sinceritate și corectitudine!

În primul rând, nici în zi de azi, nu am aflat decizia oficială pentru care am fost exclus din lotul primei echipe a Clubului Sportiv Ocna Mureș. Am primit vestea ca pe un trăsnet, mi s-au înmuiat corăbiile și nu știam cu ce am greșit!? Am greșit că am avut probleme de sănătate, care pentru a le rezolva mi-au solicitat timpul efectiv, precum și pe cel de recuperare? Am greșit că am refuzat să joc în câteva meciuri amicale pentru că aveam un implant dentar recent efectuat și 30 de copci în cavitatea bucală, nedorind să risc un contact care mă putea îndepărta cu totul de fotbal? Am greșit că mama mea, plecată la muncă în Italia a simțit nevoia să își vadă singurul copil și m-a invitat la ea în vacanța intersemestrială?! Am greșit că stând la Alba Iulia îmi era foarte greu să particip la antrenamentele efectuate dimineata în perioada cantonamentului, în timpul programului de lucru? Și în final… am greșit că în ulitmul an și jumătate am fost trup și suflet alături de Soda Ocna Mureș, indiferent că am avut porbleme de sănătate, de familie sau altele?! M-am implicat total, drept dovadă turul de campionat al sezonului actual, când am evoluat în toate cele 13 partide, fiind integralist și al doilea golgeter al echipei, cu 3 goluri și multe alte pase de gol!

Într-un an și jumătate, perioadă pe care am petrecut-o în „alb-albastru” nu am pătat imaginea clubului cu absolut nimic. Mai mult, am partipat activ la îndeplinirea obiectivelor, nu am fost niciodată sancționat disciplinar, nici pe teren nici în afara acestuia, și am încercat să transmit exemplul mai departe, acceptând funcția de antrenor al echipei de Juniori A1.

Am crezut în proiectul de la Ocna Mureș, motiv pentru care am și ales să mă alătur echipei, părăsind Olimpia Aiud. Erau probleme financiare la Aiud, iar pentru a deveni jucătorul CS Ocna Mureș am pus o serie de condiții, printre care și plata unor restanțe financiare, fără de care nu mi se valida transferul. Domnul Marius Stîncel a acceptat să îmi plătească acea sumă de bani și astfel am devenit jucătorul formației din Ocna Mureș.

Cât despre Licența B de Antrenor, cursuri pe care le voi începe abia la anul, în prezent aflându-ma în perioada cursului de perfecțioanare, aș vrea să lămuresc un aspect! În conferință de presă, domnul Marius Stîncel a declarat că mi-a achitat Licența B. Greșit! Dânsul m-a ajutat să îmi depun dosarul, am apelat la persoana sa știind că este un om de afaceri și are drumuri prin capitală, și i-am solicitat să îmi plătească taxa de înscriere, în valoare de 150 de lei!!! Atât! În măsura în care toți antrenorii din cadrul secției de fotbal s-au perfecționat la cursurile de antrenori pe banii clubului, am crezut de cuviință că pot beneficia și eu de acest ajutor!

Domnul Marius Stîncel vorbea de familia Soda! Ei bine, și eu am făcut parte activ din această familie! Și eu am ajutat la redobândirea brandului, a identității, prin comportamentul meu, prin evoluțiile și prin devotamentul meu! Nu am întors spatele nimănui, singurul lucru pe care l-am făcut când am fost anunțat că nu mai fac parte din planurile primei echipe, a fost să îmi cer actele pentru a evolua în continuare la nivelul superior din Alba! Atât! Am fost pasat, amânat, mințit și nu am mai suportat aceste lucruri, motiv pentru care am cerut oarecum ajutor prin intermediul mass-media.

Cât despre juniori și cariera mea de antrenor al echipei de Juniori A1, m-a durut foarte mult atitudinea tuturor care m-au acuzat pentru lipsă de profesionalism! Iar eu, acum, îmi dau seama că am fost ca un prost, implicându-mă peste pretențiile clubului! În primul rând, am preluat echipa după decesul regretatului antrenor Gicu Domșa, și am ajuns să câștig campionatul regulat și să acced în play-off de pe primul loc. Am terminat sezonul pe locul secund și am fost singura echipă din cadrul CS Ocna Mureș, care a fost premiată de AJF Alba la Gala Fotbalului Județean, desfășurată chiar acasă, pe ”Stadionul Dragostei”.

Am avut la primul meci doar 12 jucători în lot, motiv pentru care m-am implicat și în acest sector. Am efectuat mai multe transferuri, am discutat cu jucătorii (Mihai Brie, Andrei Iozsa, Dan Cristian Piroșca, Norbert Șuba, Marius Mirea) să revină la club, lucru pe care l-am și reușit, contribuind din plin la succesele formației. La fel am preocedat și în actualul sezon, când am transferat o serie importantă de fotbaliști, printre care Csep Ferencz, Sebatian Miclea, Dănuț Cociș, Gheorghe Bălțat, jucători care au ajuns în atenția primei echipe. Am adus antrenamente noi la echipă, am impus disciplină și am creionat strategia următoarelor sezoane, fără să mă gândesc că aș putea fi dat afară pe ușa din dos. Am încercat să le creez condiții bune de antrenament copiilor și chiar am reușit, printr-un parteneriat cu Traian Vătu (patron ASTRA CAFE) să le oferim juniorilor treninguri inscripționate cu însemnele clubului, pentru a ne putea promova imaginea.

Au fost multe ședinte în cadrul clubului la care am participat în calitate de antrenor! Niciodată nu mi s-a atras atenția, niciodată nu am fost mustrat măcar verbal niciodată nu am fost sancționat disciplinar, motiv pentru care, peste noapte s-a decis să nu mai antrenez echipa de Juniori A1.

Nu înțeleg nici atitudinea antrenorilor Ovidiu Maier și Ionuț Pereat, care au precizat că nu se mai puteau înțelege cu mine, că refuzam să mă mai pregătesc și nu mai eram pe aceeași lungime de undă! Domnilor! Un sezon și jumătate de ce nu mi-ați spus aceste lucruri? De ce nu mi-ați atras atenția în atâtea zeci de jocuri? De ce sunt tras la răspundere pentru perioada în care am fost inapt din punct de vedere fizic? Nu uitați că am jucat cu dureri de spate, cu dureri de dinți, dureri de picioare, dar am jucat! Am făcut-o! Pentru mine, pentru voi, pentru Soda! Nu am creat niciodată atmosferă proastă în vestiar, nu mi-am bârfit colegii și am încercat să ajung la toate antrenamentele, chiar dacă veneam de la peste 50 de kilometri distanță și ne pregăteam în efectiv redus pentru că alți colegi lipseau…

În vară, am participat la antrenamente la Industria Galda de Jos, formație din Liga a 3-a, interesată de serviciile mele! Eram liber de contract și puteam semna cu oricine, dar nu am făcut-o! De ce? Pentru că am crezut în proiectul Soda! Am crezut în vorbele domnilor Sorin Corpodean și Marius Stîncel! Am ales cu sufletul, iar acum, o bună parte din sufletul meu a rămas gol!

Precizez că pentru toate cele exprimate mai sus, dețin dovezi (avize medicale, acte oficiale, semnături și înscrisuri)!

În final, aș dori să închei printr-un proverb dur, dar adevărat: Prefer să deranjez cu adevărul decât să fac pe plac cu lingușiri!

 

Gabriel Cotoară


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea