Rămâi conectat

Politică Administrație

Tarifele pentru serviciile de apă și canal în Alba poziționează județul pe locul 12 în țară. Prețul este apropriat de cel din 2001

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare practicate de operatorul judetean APA CTTA Alba plasează judetul nostru pe poziția a 12-a, în comparație cu tarifele practicate de cei 33 de mari operatori de servicii de acest tip din România, conform datelor statistice primite de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), valabile in martie 2015.

Conform graficului 1 (tarife fara TVA), tariful pentru apa si canal in Alba este de aproape 6 lei, fara TVA, la care se mai adauga costul ”apei meteo”, pe care o plătim, aproape lunar, în funcție de  raportările Institutului Național de Metrologie și Hidrologie.

tarife-apa-canal-2015

Poziția ocupată de tariful serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare din Alba este sensibil apropriată de cea din anul 2001 (vezi grafic 2, tarife cu TVA), cand judetul nostru ocupa pozitia 14.

Tariful practicat de APA CTTA acoperă cheltuielile de operare, întreținere, reabilitare, dezvoltare și de modernizare ale sistemului de alimentare cu apă și de canalizare.

tarife-apa-canal-2001

Conform Institutului Naţional de Statistică, rata inflației în România, pentru perioada 2000-2014, a fost cu mult peste 5% în fiecare an până în 2012, exceptând anul 2007 când a fost de 4.84%.

BP

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea