Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Târgul de joburi de la Cugir – o reuşită

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Târgul de joburi organizat marţi, 15 noiembrie, la Cugir, putem spune că şi-a atins scopul dacă ţinem seama de receptivitatea de care s-a bucurat nu doar din partea gazdelor – Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”, ci şi a celor şapte firme reprezentând mediul local de afaceri.
Manifestarea organizată de Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar şi Colegiul Tehnic din Cugir a avut drept obiectiv să ofere elevilor claselor a X-a posibilitatea de a cunoaşte care sunt cerinţele efective de pe piaţa muncii. A fost prilejul ca elevii de liceu cu profil tehnic să cunoască angajatorii locali, profilul activităţii acestora, meseriile pentru care există cerinţe, în scopul unei mai eficiente orientări profesionale. După cum arăta la deschiderea evenimentului, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, acţiunea vine să sprijine mediul economic local, să dea prilejul elevilor să cunoască cererile de forţă de muncă calificată în meseriile de care angajatorii au nevoie, dar să şi opteze pentru continuarea pregătirii profesionale, alegându-şi o meserie.
Prezenţa la târg a firmelor Nova Grup, UZITEC, Start Transmission, UM Cugir, Fabrica de Arme, Prototip, Bulbucan SRL, a dovedit faptul că cei 7 agenţi economici sunt interesaţi de acest demers bine organizat şi oportun, arătând că au nevoie de forţă de muncă calificată, idee pentru care şi-au prezentat pe larg oferta lor. La finalul reuniunii a avut loc un concurs de orientare profesională sub genericul „Cunoaşte angajatorii” în cadrul căruia elevii au completat un  formular privind profilul firmelor prezente la târg. S-au premiat ocupanţii locurilor I-III, aceştia primind din partea organizatorilor obiecte de folosinţă şcolară şi personală.
Merită felicitări pentru reuşita acestei manifestări toţi factorii implicaţi. Consiliul Judeţean Alba, prin preşedintele Ion Dumitrel, Inspectoratul Şcolar Judeţean prin dl. inspector general Cornel Sandu (prezent la eveniment), inspectorul Dan Cherecheş, dar nu în ultimul rând directorul Colegiului Tehnic, Camelia Dumitrean, care a găzduit reuniunea.
Am remarcat modul profesional în care şeful Serviciului Dezvoltare – Strategie – Programe din cadrul Consiliului Judeţean, d-na Elena Stoia, a moderat respectiva întâlnire. A fost prezent şi a vorbit în cadrul evenimentului, viceprimarul Cugirului, d-na Rodica Florea. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea