Rămâi conectat

Curier Județean

Tânăr din Zlatna, acuzat că a furat mai multe bunuri din autoturisme parcate în Alba Iulia, reținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba Iulia l-au reţinut pe un tânăr din Zlatna ce este bănuit că, împreună cu un alt tânăr de 18 ani şi cu un minor de 15 ani, ar fi comis mai multe furturi din autoturisme parcate.

minor retinutLa data de 28.09.2016, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe J.M., de 23 de ani, din Zlatna, ca persoană bănuită de comiterea unui furt reclamat poliţiei la data de 02.09.2016.

Se pare că, în noaptea de 01/02.09.2016, J.M., împreună cu un tânăr de 18 ani şi cu un minor de 15 ani, ar fi pătruns, prin efracţie, într-un autoturism parcat pe strada B.P. Haşdeu din Alba Iulia şi ar fi sustras un portofel cu bani şi documente ce a fost uitat de proprietară în autoturism.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit şi faptul că J.M. este bănuit de comiterea, în noaptea de 23/24.09.2016, a unui furt de bicicletă lăsată neasigurată în faţa unui local public din Alba Iulia dar şi că, în noaptea de 06/07.09.2016, împreună cu tânărul de 18 ani şi minorul de 15 ani, ar fi pătruns, prin efracţie    într-un autoturism parcat pe strada Violetelor din Alba Iulia, iar din interior ar fi sustras o geantă de damă.

Faţă de J.M. poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 29 septembrie, să-l prezinte Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte cetăţenilor că lăsarea la vedere a bunurilor în autoturism îi expune riscului de a deveni victime şi recomandă:

  • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, GPS-uri,staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, acte, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile!
  • Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
  • Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
  • Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.
  • Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
  • Atenţie la banii pe care-i aveţi la dvs., hoţii urmăresc uneori persoanele care scot bani din bancă sau de la bancomate, le urmăresc şi aşteaptă doar un gest de neglijenţă pentru a acţiona. Aşadar, nici doar pentru câteva minute nu lăsaţi banii în maşină!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea