Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr de 26 de ani, din Zlatna, reținut pentru înşelăciune – A ”țepuit” 10 firme de transport

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au extins cercetările într-un dosar penal privind fapte de înşelăciune, faţă de T.S., de 26 de ani, din Zlatna, judeţul Alba.

arestatAcesta este cercetat, sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 48 raportat la art. 244 alin 1 şi 2 din Codul Penal, pentru că, în cursul anului 2015, împreună cu un alt bărbat, au creat un mecanism infracțional, ce a avut ca finalitate obținerea de foloase necuvenite rezultate din inducerea în eroare a unor agenți economici ce desfășoară activități în domeniul transporturilor, prin comandarea acestui tip de servicii pe Bursa de Transport.

În acest fel, cei doi bărbaţi au creat un prejudiciu de 10.000 de euro în dauna a 10 societăți comerciale, care au efectuat transporturi de marfă neachitate. În dosarul penal constituit în anul 2015, partenerul de afaceri a lui T.S., este cercetat pentru înşelăciune, acesta având calitatea de „inculpat”.

La data de 30 mai a.c., poliţiştii au luat faţă de T.S., măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 31.05.2016, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Precizăm faptul că T.S. a fost cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru fapte similare, într-un dosar penal din anul 2014, iar la data de 26.01.2016, împreună cu alte 3 persoane, a fost trimis în judecată.

Informaţii de background:

La data de 28 ianuarie 2015, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au efectuat 5 percheziţii şi au pus în executare 4 mandate de aducere faţă de persoanele bănuite de comiterea faptelor de „înșelăciune” şi „abuz de încredere prin fraudarea creditorilor”, (două din judeţul Alba şi două din judeţul Cluj).

Din cercetări a rezultat că în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat, prin intermediul Bursei de Transporturi, efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate.

Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care avea capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi.

Prejudiciul a fost stabilit la suma de 211.519 lei. Cele 4 persoane au fost cercetate sub control judiciar. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea