Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Suspiciuni de incompatibilitate în cazul primarului din Galda de Jos. Fiul lui a fost angajat în instituția pe care o conduce

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul local PMP Iustin Gheorghe Petrean, din Galda de Jos, trage un semnal de alarmă privind o eventuală stare de incompatibilitate și de conflict de interese la instituția administrativă a comunei, având în vedere că fiul primarului a fost angajat aici, la compartimentul Contabilitate.

primaria-galdaPetrean a declarat în cadrul conferinței de presă de vineri că are de gând să facă o sesizare la Agenția Națională de Integritate pe această temă.

”De mai bine de doi ani, fiul primarului din Galda de Jos este angajat în primărie, la compartimentul Contabilitate. Probabil a fost angajat în urma unui concurs, însă nici așa nu este corect, pentru că legea prevede că nu ai voie să-ți angajezi rudele de gradul I în instituția în care lucrezi, deoarece te afli în conflict de interese. În primărie mai lucrează și o nepoată a primarului, însă în cazul acesteia legea este la limită”, au precizat reprezentanții PMP.

Contactat telefonic, primarul din Galda de Jos, Romulus Raica, a recunoscut acuzațiile, însă a spus că nu știa că legea interzice angajarea rudelor de gradul I în instituția pe care o conduce. ”Este adevărat că fiul meu este angajat la primărie, însă a participat la un concurs transparent și organizat corect. Nu lucrează la cheltuieli, ci înregistrează documente. Nu știam că legea nu dă voie, nu avem jurist la primărie. Dacă trebuie, îl dăm afară”, a spus edilul. El a recunoscut că și o nepoată a sa lucrează la primărie, la Registrul Agricol.

Galda de Jos este comuna cu cele mai mari venituri proprii din județ, având în vedere că pe teritoriul său își au sediul companii mari precum Transavia, Albalact, Prefera. Un alt primar din județ, Dănuț Vasile Bârsan, din Lupșa, a pierdut prima etapă a procesului cu ANI după ce a fost acuzat de incompatibilitate pentru că și-a angajat soția în instituţia pe care o conducea, pe perioadă determinată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea