Rămâi conectat

Ştirea zilei

SURSE: PSD și ALDE și-au împărțit, în Alba, funcțiile prefect și subprefect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Disputa între ALDE și PSD, cu privire la funcțiile de prefect și subprefect, s-a încheiat. PSD va avea prefectul, cel mai probabil Dănuț Hălălai, director la Garda de Mediu Alba, iar ALDE va primi subprefectul, care va fi, probabil, o femeie.

Din partea ALDE pentru funcția de subprefect erau vehiculați Horațiu Josan și Ion Marincaș, dar aceștia nu îndeplinesc condițiile pentru că nu sunt la ora actuală funcționari publici și nu au școala de înalți funcționari.

În ALDE Alba au școala de înalți funcționari publici copreședinții Ovidiu Jidveian și Iona Lazăr dar ei sunt bine ancorați în mediul de afaceri și nu credem că își vor lăsa business-urile pentru un post la stat.

Dacă ALDE va obține funcția de subprefect și nu se modifică legea (n.r. astfel încât să poată fi numiți și cei care nu sunt funcționari publici), având în vedere că peste 50% din membrii acestei organizații sunt femei și Ioan Lazăr președintele organizației județene a declarat în repetate rânduri că vrea să promoveze tinerii și femeile, cele mai mari șanse sunt ca viitorul subprefect să fie o doamnă pentru că un tânăr ar fi prea ”crud” pentru o asemenea responsabilitate.

De cealaltă parte, probabil funcția de prefect va reveni lui Dănuț Hălălai, care a fost un director responsabil al Gărzii de Mediu Alba și are o reputație bună, el fiind privit ca un profesionist.

După desemnare, prefecții și subprefecții devin apolitici.

Aceste funcții au fost ocupate în ultimii ani, în Alba, doar de oameni politici și nu ar fi rău ca aceste posturi să devină politice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea