Rămâi conectat

Ştirea zilei

SURSE: Noapte albă în ALDE Alba – Rusu validat DEOCAMDATĂ ”la centru”, în detrimentul lui Jidveian. Cine va fi candidat la Senat, la cântatul cocoșilor?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Răsturnare de situație în cazul candidaților ALDE Alba la alegerile parlamentare din decembrie. Surse din interiorul partidului au declarat pentru ziarulunirea.ro că Ovidiu Jidveian a fost invalidat, luni, de Biroul Politic Național de la București iar în locul lui a fost acceptată candidatura lui Daniel Rusu pentru primul loc de pe lista pentru Senat.

Motivul oficial este că, potrivit protocolului încheiat în cadrul alianței, acest loc i s-ar cuveni Partidului Conservator.

Totuși, se pare că lucrurile nu vor rămâne așa și se vor mai purta negocieri peste noapte, deoarece, dacă rămâne Rusu candidat, ar fi o premieră în politica națională, și chiar internațională, oricât de democrat ar fi partidul – nicio formațiune politică nu-l avansează pe cel care ”și-a făcut țăndări” unul dintre șefi. Și foarte multă lume a citit mesajele jignitoare de pe pagina de socializare (”curățate” între timp) a primarului din Șpring, la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, de supărare că, la nivel local, a fost ”zburat” de pe listă, ca să i se facă loc lui Jidveian!

Pe de altă parte, decizia ar putea duce la două demisii cu răsunet din organizația din Alba, respectiv plecarea ambilor co-președinți – Ioan Lazăr și Ovidiu Jidveian.

Reamintim că ultimul s-a înscris în ALDE înaintea alegerilor locale, după ce a demisionat din PSD, nemulțumit că nu a fost desemnat să candideze pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia. Nici în alianță nu a avut viață ușoară, mai ales acum, în prag de alegeri, deoarece din postura de ocupant al primului loc pe listă pentru o funcție de deputat, s-a trezit înlocuit cu Horațiu Josan, fost PNL-ist, înscris recent în ALDE, propus și susținut de Ioan Lazăr. Chiar daca, ulterior, s-a căzut la o înțelegere în interiorul organizației, iar primele locuri pe cele două liste au fost împărțite între Josan și Jidveian, se pare că și de această dată este valabil proverbul ”Când doi se ceartă, al treilea câștigă” și iată că surpriza a venit, deocamdată, ”de la centru”, de unde a fost impus Daniel Rusu.

Dar, cum tot un proverb românesc spune că ”Noaptea este un sfetnic bun”, vom vedea la cântatul cocoșilor cine va fi candidatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea