Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Succes românesc la Adunarea Ansamblului Regiunilor Europene la Paris. Florin Roman: Unitatea a făcut diferența!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Politicienii români, respectiv reprezentanții a 27 de consilii județene, au reușit să dea dovadă de unitate la Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene desfășurată în 16-17 mai la Paris, reușind să impună, pentru prima dată, un român în structura de conducere a ARE.

Este vorba despre Marian Vasile (FOTO), vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, care a câștigat detașat în față contracandidatului sau olandez.

Noul președinte al ARE pentru următorii 4 ani a fost aleasa domana Hande Bozatli din Turcia. Românii au dovedit că s-au orientat bine, votul celor 27 de regiuni membre ARE, respectiv a reprezentanților consiliilor județene, au contribuit decisiv la stabirea noul presedinte și a echipei sale.

La Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene de la Paris au participat și  președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, respectiv Ion Dumitrel și Florin Roman.

Comisia nr. 1 – economică si de dezvoltare regională câștigată de Marian Vasile, este considerată cea mai importantă din cadrul ARE.

Unul dintre principalii artizani ai acestei reușite este reprezentantul județului (regiunii) Alba în ARE – Florin Roman, care la reuniunea ce a avut loc în luna februarie 2013 la Alba Iulia și ulterior la cea din Ucraina a insistat și negociat ca românii să susțină un singur candidat pentru președinția Comisiei 1, acesta fiind stabilit atunci în persoana lui Marian Vasile.

“Ne-am atins obiectivele la Ansamblul Regiunilor Europene. Votul celor 27 de CJ a stabilit noul presedinte, turcoaica Hande Bozatli si echipa ei. Cea mai importantă comisie, economică si de dezvoltare regională a fost castigata de Vasile Marian, vicepreședintele CJ Timis, reprezentantul României. Pentru prima data romanii au votat la fel si nu si-au dispersat votul, iar unitatea a făcut diferența. Bravo România!”, a transmis Florin Roman de la Paris, la aflarea rezultatelor alegerilor pentru conducerea ARE.

Este important de știut că rapoartele Comisiei 1 a ARE reprezintă materiale de lucru pentru Comisia Europeană.

Ansamblul Regiunilor Europene (ARE) este cea mai largă reţea independentă a regiunilor de pe continentul european, ce reunește peste 250 de regiuni din 35 de ţări precum şi 16 organizaţii interregionale. La Alba Iulia funcționează singurul birou de reprezentanţă al ARE din Europa Centrală şi de Sud-Est.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea