Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subiecte simulare Evaluare Națională 2016 la matematică. Elevii de clasa a VIII-a au susținut a doua probă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiectele la simularea Evaluării Naționale 2016 la matematică. Elevii de clasa a VIII-a au susținut, marți, a doua probă din cadrul simulărilor Evaluării Naționale din acest an.

Subiectele la simularea Evaluării Naționale 2016 la matematică:

 subiecte matematica01

subiecte matematica02

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, la proba la matematică au fost înscriși 2.942 de elevi, fiind prezenți 2833 dintre aceștia. La nivel național, la matematică, au fost așteptați circa 188.000 de elevi.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. În urma acestor analize, fiecare școală urmează să adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și să întocmească un raport pe care să îl transmită Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Școlile sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor care nu sunt implicate în simulări să se desfășoare corespunzător, după un program stabilit de consiliul de administrație al școlii.

Luni s-a desfășurat proba la limba și literatura română.

Elevii care studiază în limbile minorităților naționale vor susține, miercuri, proba la Limba și literatura maternă. La limba maternă, în județul Alba, sunt înscriși 98 de elevi. Rezultatele vor fi comunicate în 4 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea