Rămâi conectat

Actualitate

Studiul „bunăstarea copiilor”- Unul din doi copii se naşte şi creşte în risc de sărăcie. România pe un ruşinos loc fruntaş în Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Generaţia condamnată la neajunsuri. Sociologii au ajuns la concluzii îngrijorătoare după ce timp de 4 ani au urmarit familiile de la sat. Unul din doi copii se naşte şi creşte în risc de sărăcie, iar asta urcă România pe un ruşinos loc fruntaş în Europa.

Timp de 4 ani, mai multi sociologi au urmărit peste 2000 de familii din satele noastre, iar concluziile sunt cutremurătoare: Trei sferturi dintre părinţi spun că nu prea au ce să le pună pe masă copiilor, 10% au un singur venit, iar în jumătate dintre cazuri banii însemnă doar alocaţia de la stat. Pe scurt, condamnarea la neajunsuri a unei noi generaţii.

Din păcate, pentru cei mai mulţi copii de la sate, şcoala se opreşte în clasa a opta. Aşa că şansele ca aceştia să aibă un viitor diferit de cel al părinţilor se reduc dramatic an după an.

După ce au monitorizat peste 2 mii de familii, timp de 4 ani, cei de la World Vision Romania spun că lipsa locurilor de muncă e mai ales problema statului, iar infrastructura şi utilităţile inexistente îi ţin pe aceşti oameni în bezna subdezvoltării.

Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania: „Suntem abia la 21% racordare la canalizare în mediu rural. Toate celelalte lucruri în legătură cu care familia a putut să facă ceva, au evoluat. Statul trebuie să facă un pic mai mult”.

Din păcate, la sate cei mai mulţi dintre băieţi ajung până la 18 ani să fumeze. Cât despre consumul de alcool, 13% dintre tineri recunosc că beau cel puţin o dată pe săptămână.

Concluzia sociologilor este un amară…

Daniela Angi, sociolog, co-autoare studiu: „Imaginea unei vieţi bune despre care vorbesc copiii din studiu, o viaţă în care copiii au o casă frumoasă, toate lucrurile de care au nevoie, o şcoală bună, educaţie de calitate, armonie şi înţelegere în familie şi relaţii bune cu ceilalţi, continuă să fie doar un ideal pentru copiii de la sate”.

Studiul „bunăstarea copiilor” mai arată că deşi veniturile familiilor au crescut uşor faţă de 2012, banii nu sunt folosiţi mai ales pentru sănătatea şi educaţia celor mici.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea