Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Valorile transporturilor în România au crescut în 2016 faţă de anul precedent. Microbuse preferate în locul trenurilor de călători, iar camioanele înlocuiesc trenurile de marfă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valorile transporturilor în România au crescut în 2016 faţă de anul precedent. Microbuse preferate în locul trenurilor de călători, iar camioanele înlocuiesc trenurile de marfă.  Valorile totale de trafic în transporturi au crescut în 2016 faţă de 2015 cu peste 8%, atât la categoria pasageri, cât şi la mărfuri, arată o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS) consultată de Mediafax. Calea rutieră este preferată de peste 78% din transportatori.

Volumul traficului de pasageri a fost cu 8% mai mare în 2016 faţă de 2015, iar al celui de mărfuri – cu 8,8%, în condiţiile în care jumătate din drumurile ţării sunt expirate (au durata de serviciu depăşită), iar reţeaua de căi ferate este în plină reabilitare.

Potrivit INS, anul trecut au fost transportaţi în total 384 de milioane pasageri, din care 4,4% au fost înregistraţi în transportul internaţional (16,9 milioane de pasageri).

Transportul rutier de pasageri deţine cea mai mare pondere (78,9%), urmat fiind de transportul feroviar (16,8%). Transportul feroviar de pasageri a înregistrat o evoluţie negativă atât la numărul de pasageri transportaţi, cât şi la parcursul pasagerilor, com­parativ cu anul 2015 (scădere cu 3%, respectiv cu 3,1%).

Transportul rutier a înregistrat o creştere cu 9,9% în ceea ce priveşte numărul pasagerilor transportaţi, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 7,3% comparativ cu anul precedent.

Sursa: zf.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea