Rămâi conectat

Actualitate

Studiu: Majoritatea românilor doresc unirea cu Republica Moldova până în 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

“Sângele apă nu se face!”, ar putea fi concluzia generală a ultimului sondaj de opinie realizat de INSCOP, cu privire la percepția românilor asupra acceptării “fraților” lor de dincolo de Prut, mai exact cu privire la susținerea unei eventuale unificări cu Republica Moldova, până în anul 2018.

 

Potrivit cercetării, 67,9% dintre români susţin unirea României cu Republica Moldova până în 2018, când se împlicensc 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Doar 14,8% dintre respondenți “mai degrabă” nu susţin unirea până în 2018.

sondaj INSCOP unire R Moldova

”Procentul de acord este foarte mare şi confirmă date anterioare culese şi interpretate în cadrul barometrului Inscop-Adevărul despre România. Desigur, ideea celor 100 de ani de la Marea Unire are în mod evident o puternică notă unionistă, dar acest 2018 pune în faţa respondenţilor şi un termen foarte apropiat, palpabil. În acest sens sporeşte relevanţa răspunsurilor, pentru că nu mai avem de-a face cu o problemă de principiu, ci cu una pragmatică”, explică Darie Cristea, director general INSCOP:

 

Sondajul a fost realizat în perioada 9-14 iulie, pe un eşantion de 1.075 de personae, cu o marjă de eroare de +/-3%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea