Rămâi conectat

Actualitate

Studiu IRES: Românii sărbătoresc Paștele în proporție de 97%. Ce buget vor aloca anul acesta pentru cumpărături

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproximativ 97% dintre români sărbătoresc Paştele, dar la Biserică, la Slujba de Înviere, merg de obicei doar 83% dintre cei chestionaţi, iar la Slujba din Duminica Paştelui doar 61% la sută, arată un studiu IRES.

Acelaşi studiu arată şi că 25% din români nu ştiu ce se sărbătoreşte în data de 1 Mai. 5 la sută spun că ar fi Ziua Naţională şi doar 64% dintre români ştiu că este sărbătorită Ziua Internaţională a Muncii. Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1240 de persoane la nivel naţional, în perioada 18-21 aprilie 2016.

94 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că vor sărbători Paştele anul acesta, aşa cum obişnuiesc să facă în fiecare an.

Dintre aceştia, 87 la sută spun că vor participa la slujba de Înviere.

Anul acesta, Paştele şi 1 Mai sunt sărbătorite în aceeaşi zi. Deşi, de obicei, românii profită de zilele libere pentru a pleca în excursii, în 2016, 65 la sută dintre cei chestionaţi spun că vor sta acasă, 22 la sută vor merge în vizite la rude sau prieteni şi doar 9 la sută vor pleca în vacanţă.

Dintre cei care vor pleca de acasă, 73 la sută spun că vor alege o pensiune sau un hotel la munte, 22 la sută că vor merge într-o staţiune balneară şi numai 5 la sută susţin că vor merge la mare.

În ceea ce priveşte bugetul, doi din zece români spun că vor cheltui peste 600 de lei pentru masa de Paşte, 20 la sută nu au stabilit încă o sumă exactă, 19% la sută vor cheltui între 400 şi 600 de lei, iar 14 la sută au un buget mai mic de 200 de lei.

Sondajul IRES arată şi faptul că majoritatea celor chestionaţi cred că Paştele ortodox şi cel catolic ar trebui sărbătorit la aceeaşi dată, respectiv 68 la sută dintre români, în timp ce 19 la sută cred că e mai bine ca cele două evenimente să fie sărbătorite separat.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.240 de persoane, prin metoda interviului telefonic în perioada 18-21 aprilie. Marja de eroare este de plus, minus 2,8 la sută.

sursa:digi24.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea