Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Străinii și “aurul verde” al României – Prinţul Charles încearcă să salveze ceea ce corporațiile continuă să distrugă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundaţia Conservation Carpathia (FCC) – organizaţie nonguvernamentală patronată de prinţul Charles al Marii Britanii și care se auto-finanțează din donații private din străinătate intenționează să achiziționeze nu mai puțin de 100.000 de hectare de pădure în România, cu precădere în Transilvania.

 

padureAșa cum ne sugerează și numele, scopul existenței fundației Conservation Carpathia (FCC) este de a contribui la conservarea și restaurarea ecosistemului natural al Munților Carpați, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale, prin achiziționarea, protejarea și administrarea pădurilor și pajiști naturale. Organizația, care deja a cumpărat 16.000 de hectare de pădure în România, este pe cale să creeze una dintre cele mai mare rezervaţii naturale din Europa.

 

Astfel, zeci de mii de hectare ar fi salvate de la tăiere, fie ea legală sau abuzivă.

 

„Zona Carpaţilor româneşti este printre cele mai sălbatice din Europa. Acolo trăiesc carnivore mari şi biodiversitatea este grozavă. Toate acestea sunt acum ameninţate de defrişări şi exploatare, astfel că încercăm să le protejăm pentru generaţiile următoare”, a declarat Christoph Promberger, director executiv FCC, pentru economica.net

 

Potrivit datelor oficiale, dacă în 1989 pădurile ocupau 34 la sută din suprafața țării noastre, în prezent, din cauza exploatării masive și abuzive, mai avem păduri doar pe 23 la sută din suprafață.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea