STRADA a ÎNVINS! Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va ABROGA ordonanţa

Primul ministru Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va abroga ordonanța de urgenţă de modificare a Codului Penal. ”Nu vreau să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două! Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva”, a declarat acesta.

Decizia vine după o întâlnire a premierului cu liderii celor două partide care formează coaliţia de guvernare.

“Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. (…) Folosesc termenul ‘abrogare’. (…) Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administrația Prezidențială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanță”, a declarat, sâmbătă seară, premierul Grindeanu.

Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constituțională le-a luat și care nu au fost puse în practică vor fi transpuse “în cel mai scurt timp” în cadrul legal.

“E nevoie de (…) o concordanță între ceea ce înseamnă deciziile Curții Constituționale și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curții Constituționale și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am — și folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog—, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu cadrul legal”, a afirmat Grindeanu.

Șeful Executivului a subliniat că orice decizie a Curții Constituționale este obligatorie.

“Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toți cetățenii României. (…) Am urmărit cu atenție tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în toată țara și am văzut pozițiile oamenilor, foarte multe dintre ele argumentate, altele, în schimb, nu transmiteau de fapt realitatea. Ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte, membrii și susținătorii noștri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce înseamnă acest demers”, a mai afirmat Grindeanu.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

ioo 4 februarie 2017 at 20:09

Vezi sa nu fi hotarat Grindeanu! Parca il lasa Dragnea sa hotarasca ceva!!!

contribuabil aiudean 4 februarie 2017 at 20:58

Unde esti Darzule , sa ne spui cate lucruri mari face guvernul psd -ist pt romani ?
Daca mai ai un gram de demnitate, iesi si ia pozitie fata de tampeniile facute de guvern , asa cum a facut primarul de la Iasi .
In afara de gargara , nu ai fost in stare de nimic niciodata .
DEMISIA ! DEMISIA ! DEMISIA !

adi 4 februarie 2017 at 21:08

LEGEA LUSTRATIEI , fost PCR ,NU MAI OCUPA FUNCTIE PUBLICA!
Aceasta cere strada.

jon 4 februarie 2017 at 23:31

Au butoanele scapa Iohannis e disperat

xxxxx 5 februarie 2017 at 8:57

JOS GUVERNU
JOS GUVERNU

zanu 5 februarie 2017 at 9:01

nu e primul ministru , ci prim minstru !

MARIA 5 februarie 2017 at 10:44

Bor catre DRAGNEA
vrednic este vrednic este =???!!!

BOR catre Dragnea si acolitii sai: 5 februarie 2017 at 12:39

Trebuie continuata lupta anticoruptie, iar cei vinovati trebuie sanctionati, deoarece hotia si furtul degradeaza societatea in plan moral si material !

dolfi 5 februarie 2017 at 11:45

Prin adoptarea unor acte normative contrare principiilor STATULUI DE DREPT este evident că acest guvern este ostil poporului său”, se arată în proclamaţia Iniţiativei Timişoara care cere:

1. Ca de acum înainte niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanţă 13;

2. Organizarea unui referendum anticorupţie;

3. Controlul de constituţionalitate al legilor şi ordonaţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor;

4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curţii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei;

5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs;

6. Stabilirea incompatibilităţii între funcţiile executive şi legislative;

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor;

8. Fără penali în demnităţie publice.

Legea partidelor politice: 5 februarie 2017 at 12:42

Dacă un partid sau o organizaţie militează împotriva principiilor statului de drept el poate fi dizolvat pe care judecătorească. Asta prevede Legea partidelor politice 14/2003, care face referire la Constituţia României.

albaiulian 6 februarie 2017 at 8:48

Da despre ce scrie constitutia despre atributiile presedintelui nu vrei sa citesti? A facut atatea gafe si tot mai e la carma tarii! JOS TRADATORUL!

Unu din AB 5 februarie 2017 at 13:27

Sa cada legea asta cu gratierea is perfect de acord dar ce aveti frate cu guvernul de ce sa le cereti demisia ?? Este singurul partid care cat de cat mai face ceva pt. tara asta. De ex s-a marit salariul minim , pensiile , au eliminat cele 102 taxe cu care JosHanisss nu era de acord , a scazut TVA – ul pe care PeNaLii (PNL) l-au marit sub Basescu si au taiat salariile cu 25 % (fost PDL acum PNL) , s-a ieftinit benzina. Si am o gramada de exemple . De ce sa dam jos guvernul asta fratilor ? Sa vina iar turma lu Basescu sa ne distruga ?? Ca aia chiar is ciuma Romaniei nu cum ziceti voi “ciuma rosie” !!!

psd-singurul partid care a facut" ceva" in tara asta 5 februarie 2017 at 16:58

a adus minerii in anii ’90, a instaurat “capitalismul de cumetrie” a vandut industria tarii la fier vechi, a devalizat bancile,a vandut petrolul si gazele pe nimic, a vandut siderurgia tarii pe 50 milioane $(cat a costat nunta miliardarului Mitall pt fiica lui), a produs miliardarii de carton, apoi baronii locali, ne-a lasat autostrada plutitoare, a inventat(numai guvernul Ponta-35) taxe si impozite fara numar, au angajat la loc toti trepadusii bugetari scosi din sistem de altii, au ratat si ultimile mari privatizari(Oltchim,Arpechim,Posta Romana, CFR Marfa etc), au “iertat”KazMunaiGaz de 600 milioane$, au cumparat doua harburi(Nastase) de la englezi pe post de fregate etc,etc. Iar acum au incercat, hoteste, sa-si albeasca cazierele si sa-si scape penalii de puscarie prin OUG.

tudor 6 februarie 2017 at 8:26

da ! iar liberalii au stat cu degetu-n gură !

albaiulian 6 februarie 2017 at 8:51

DE PROSTI!

albaiulian 6 februarie 2017 at 8:54

Sunt niste oi proaste nu pot judeca “e prosti da e multi”! Numai asa se explica: au orbul gainii!

stefan 5 februarie 2017 at 18:32

Multinationalele au invis;Uraaaaaaaaaaaa,v-au prostit.

albaiulian 6 februarie 2017 at 8:56

Urmeaza taierea salariilor si reintroducerea taxelor si o sa fie “multumiti” toti protestatarii in frunte cu cei care v-au tras teapa!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...