Rămâi conectat

Ştirea zilei

STRADA a ÎNVINS! Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va ABROGA ordonanţa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul ministru Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va abroga ordonanța de urgenţă de modificare a Codului Penal. ”Nu vreau să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două! Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva”, a declarat acesta.

Decizia vine după o întâlnire a premierului cu liderii celor două partide care formează coaliţia de guvernare.

„Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. (…) Folosesc termenul ‘abrogare’. (…) Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administrația Prezidențială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanță”, a declarat, sâmbătă seară, premierul Grindeanu.

Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constituțională le-a luat și care nu au fost puse în practică vor fi transpuse „în cel mai scurt timp” în cadrul legal.

„E nevoie de (…) o concordanță între ceea ce înseamnă deciziile Curții Constituționale și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curții Constituționale și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am — și folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog—, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu cadrul legal”, a afirmat Grindeanu.

Șeful Executivului a subliniat că orice decizie a Curții Constituționale este obligatorie.

„Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toți cetățenii României. (…) Am urmărit cu atenție tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în toată țara și am văzut pozițiile oamenilor, foarte multe dintre ele argumentate, altele, în schimb, nu transmiteau de fapt realitatea. Ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte, membrii și susținătorii noștri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce înseamnă acest demers”, a mai afirmat Grindeanu.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea