Rămâi conectat

Ştirea zilei

ȘTIREA TA: Traian Nicolae Ursaleș, primarul comunei Meteș, i-a pârât pe rău-platnici la tot satul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul comunei Meteș, Traian Nicolae Ursaleș, vrea neapărat să țină o strânsă legătură cu cetățenii din sat, dar nu prin mijloce moderne, prin intermediu internetului, așa cum procedează alți edili, ci clasic, prin scrisori trimise prin poștă.

12650638_1021979507860995_441149309_nProblema este că aceste epistole nu prea își îndeplinesc scopul – de a-l apropia pe primar de localnici – ci dimpotrivă, ori stârnesc hohote de râs (cum s-a întâmplat anul trecut), ori reușesc să-i supere pe unii dintre ei.

Dacă anul trecut Ursaleș s-a gândit să recupereze restanțele de la buget trimițând informări către persoanele decedate – scrisori care începeau cu ”Dragă defunctule…” -, anul acesta a schimbat metoda și le-a trimis tuturor locuitorilor epistole care încep cu ”Vă doresc (fiecărui meteșan în parte) un an nou fericit, plin de împliniri și multă sănătate, dumneavoastră și întregii familii”, iar câteva rânduri mai jos ”îi dă în gât” pe toți restanțierii la taxe și impozite, cu nume, prenume, chiar și poreclă, plus sumele pe care le au de plătit.

Așa, să știe tot satul de ce scârțâie pe ici, pe acolo, lucrurile în comună (deși datoriile sunt atât de mici încât nu știm exact ce investiții s-ar fi putut rata din cauza neplății lor)!

Desigur, că tot e an electoral, scrisoarea mai conține 2-3 pagini în care primarul nu uită să le reamintească cetățenilor câte lucruri bune s-au mai făcut în comună, dar cine mai stă să le mai citească după ce s-a supărat pe primarul pârâcios?

Faptul că ceea ce a făcut edilul nu este tocmai elegant ne-a fost sesizat de un cititor, care nici măcar nu este printre restanțieri: ”În comuna Meteș datoriile sunt făcute public de către primarul Ursaleș. Primarul nostru se asigură că fiecare cetățean este informat de datoriile celor care, poate din cauza sărăciei, nu își pot plăti impozitele. Nu cred că e ok să faci public datoriile fiecăruia… cel puțin moral! O datorie de 100-200 de lei… când el face cămine culturale inutile (cum e cel din satul Tăuți)”, ne-a scris localnicul din Meteș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea