Rămâi conectat

Curier Județean

Staţii de epurare noi la Aiud şi Ocna Mureş

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SC Apa CTTA Alba: S-a semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru noi staţii de epurare la Aiud şi Ocna Mureş

Astăzi, la sediul SC Apa CTTA  Alba a avut loc o conferinţă de presă, în care s-a semnat contractul AB-CL-5 „Staţii de epurare Aiud şi Ocna Mureş”, ce cuprinde construcţia a două staţii noi de epurare în municipiul Aiud – pentru 24.000 locuitori, în valoare de 18.009.050,89 lei, fără TVA şi în oraşul Ocna Mureş – pentru 15.000 locuitori, în valoare de 16.647.873,87 lei, fără TVA. Perioada de dezvoltare a contractului este de 24 de luni. Investiţia face parte din proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare totală de 102.046.000 de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

În urma licitaţiei, contractul a fost atribuit contra sumei de 34.656.924,76 de lei, fără TVA, firmei austriece Wabag Water Servicies, reprezentată de Peter Lutz – manager executiv şi Cosmin Trandaf – director de dezvoltare, compania fiind asociată cu SC Vectra Service SRL. Au fost prezenţi din partea SC Apa CTTA Alba – Viorel Lazăr – director general, directorul Ioan Dreghiciu, Eugen Ioniţă – manager de proiect, Ioan Besoiu – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Alba, Tudor Toacsan – reprezentant S.C. Halcrow România şi Alexandru Chiorean – reprezentant Hill International S.A.(Asistenţa tehnică pentru supervizarea lucrărilor din proiect), Primăria Aiud a fost reprezentată de primarul Mihai Horaţiu Josan iar Primăria Ocna Mureş  de primarul Silviu Vinţeler. Totodată, au asistat reprezentanţi ai consultanţilor şi proiectanţilor.

Până acum, în proiectul cofinanţat prin POS Mediu au fost semnate în total 10 contracte – unul de furnizare, trei de servicii şi 7 de lucrări, valoarea acestora însumând 221.876.270,27 de lei fără TVA.

Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 80.015.446 de euro, reprezentând 78,41%, Guvernul României contribuie cu 12.237.657 de euro, adică 11,99%, aportul financiar al autorităţilor locale este de 1.882.716 de euro – 1,85%, iar SC Apa CTTA Alba contribuie cu 7.910.181 de euro – 7,75%. La final s-a ciocnit şi un pahar de şampanie.

Mihai Horaţiu Josan, primar Aiud : „Să fie într-un ceas bun, să ne atingem obiectivele şi să reuşim să creem condiţiile pentru cetăţenii aiudului aşa cum ne-am angajat, în condiţii normale de viaţă, adică să aibă strictul necesar, adică infrastructura care stă la bază, odată a confortului cetăţenilor şi nu în ultimul rând  în dezvoltarea afacerilor şi crearea unui mediu propice pentru cei care doresc sa investească în localitatea noastră.” Primarul a mai declarat că vor să adere la acest proiect şi localităţile Stremţ şi Teiuş.

Silviu Vinţeler, primar Ocna Mureş: „Ocna Mures avea nevoie ca de aer de acest proiect. Oraşul este destul de mic şi nu îşi putea permite niciodată să acceseze acea sumă dacă nu era dată prin asociaţie. „

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea