Rămâi conectat

Actualitate

Stadioanele, sălile de sport, casele de cultură și cinematografele ar urma să fie gestionate de administrația locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marți, că resurse precum stadioanele, sălile de sport, casele de cultură și cinematografele ar urma să fie gestionate de administrația locală, care va trebui să respecte însă anumite condiții. 

Sport pe Stadionul Cetate din Alba Iulia65„Sunt foarte multe resurse pe care le păstrează în acest moment administrația centrală, în zona: stadioane, săli de sport, case de cultură, cinematografe. Gândim în sistemul nostru de descentralizare, foarte repede, toate aceste lucruri să fie trecute în zona administrației locale, care pe baza unor condiții pe care trebuie să le respecte să gestioneze toate aceste lucruri, pentru ca să nu mai existe un amestec între central și local, care nu este bun pentru nimeni, nici pentru eficiența administrației, nici pentru cetățeni”, a explicat vicepremierul.

Ulterior, răspunzând unei întrebări din partea presei, el a declarat că acest lucru ar urma să se realizeze chiar în mandatul actualului Guvern.

„Noi vom avea cadrul legislativ principal până în luna septembrie-octombrie. Va fi furnizat de către acest Guvern. Sigur, fie că este vorba de ordonanțe, fie că e vorba de proiecte de legi, vor trece prin Parlament. Parlamentul va hotărî. Însă noi mergem pe ideea unei discuții, înainte de a lansa aceste legi, cu toate forțele politice. Voi prezenta în comisiile de administrație publică toate proiectele noastre, încercând să obțin adeziunea oamenilor politici, indiferent de culoarea politică, la câteva proiecte, linii directoare pentru viitor. Am speranța că vom fi sprijiniți de Parlament ca să facem acest cadru în acest an, pentru toate aceste lucruri care înseamnă dezvoltarea României”, a spus Dîncu.

În acest sens, a adăugat că există mai multe pachete legislative importante care vizează: crearea unui cod administrativ, dar și reforma funcției publice, precum și strategia de descentralizare și cea de regionalizare. (V.N.)

Sursa Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea