Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul Municipal Blaj s-a îmbogăţit cu opt noi medici specialişti, iar alţi 14 rezidenţi urmează să înceapă munca în unitatea medicală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Opt noi medici specialişti şi-au început activitatea la Spitalul Municipal Blaj în ultimele luni, alţi 14 aşteptând să-şi termine rezidenţiatul pentru a lucra în unitatea medicală blăjeană, unde, începând de anul trecut, se efectuează operaţii oftalmologice şi de chirurgie vasculară. În acest an, s-a achiziţionat, prin Asociaţia „2% pentru Spitalul Blaj”, aparatură medicală pentru adulţi şi copii, din banii strânşi în urma contribuţiei angajaţilor spitalului şi a binevoitorilor.

În ultimele luni, unitatea medicală blăjeană s-a îmbogăţit cu opt noi medici specialişti. Este vorba de Alexandru Tiutiu (ortopedie), Francisc Barabas (chirurgie), Andra Dănescu şi Ioana Bişchin (pediatrie), Sergiu Botea (laborator), Dorin Nistor (radiologie), Daniela Petrache (interne) şi Olimpia Mărginean (ATI). Aceştia se adaugă listei deschise în urmă cu câţiva ani, odată cu apariţia unui val de medici tineri la spitalul blăjean, la care, începând din luna octombrie 2016, se efectuează, în premieră, operaţii de chirurgie vasculară de înalt nivel, prin doctorul Mihai Nemeţi, iar din noiembrie 2016 şi operaţii oftalmologice, prin medicii de specialitate Mădălina Băcilă şi Liudmila Katan.

În prezent, la Spitalul Municipal Blaj îşi desfăşoară activitatea 41 de medici, la un număr de 277 paturi. Spitalul din Blaj mai are semnate contracte cu alţi 14 medici, care îşi efectuează rezidenţiatul în centrele universitare, urmând ca apoi să înceapă munca în unitatea medicală din oraşul nostru.

În altă ordine de idei, conducerea Spitalului Municipal Blaj ne-a informat că, din banii colectaţi anul trecut de Asociaţia „2% pentru Spitalul Blaj”, s-au achiziţionat detectoare de vene pentru Secţia Pediatrie (copii) şi pentru Compartimentul Primire Urgenţă (CPU), pentru adulţi, precum şi pulsoximetre pentru secţiile Pediatrie si Nou Născuţi. Toate aceste achiziţii au costat 10.000 lei, urmând ca destinaţia sumei rămase (10.000 lei) să fie decisă în cel mai scurt timp, în urma consultării privind aparatura necesară pentru îmbunătăţirea activităţii medicale.

Cu această ocazie, conducerea Spitalului Municipal Blaj doreşte să le mulţumească tuturor celor – angajaţi ai spitalului şi binevoitori externi – care au decis să redirecţioneze procentul de 2% din impozitul pe venit în favoarea Asociaţiei „2% pentru Spitalul Blaj”, pentru contribuţia avută la creşterea serviciilor medicale oferite, în acest sens, învitându-i pe toţi cei interesaţi să folosească această formă de donaţie şi în acest an.

Nicu Goga

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea