Rămâi conectat

Politică Administrație

Spitalul din Alba Iulia: Doar pentru 83 din 400 de bolnavi care au avut nevoie de transfuzii au venit neamurile să doneze

Dragoş Suciu

Publicat

în

Doar pentru 83 din 400 de pacienți ai Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, care au avut nevoie de transfuzii, au venit neamurile sau apropiații să doneze, la rândul lor, sânge, a afirmat, marți, managerul instituției, ec. Nicoleta Coșarcă.

donare de sange”A crescut foarte mult cererea de sânge pentru secțiile chirurgicale, pentru Terapie Intensivă, pentru secția de Gastroenterologie, motiv pentru care apelul a venit din rândul colegilor, medici în aceste secții. Dacă a fost necesar un număr de 400 de unități de sânge pentru spitalul nostru, donatori din partea pacienților au venit numai 83 de cazuri. Așa că, apelul nostru este pentru a mobiliza familiile și prietenii pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de noi”, a afirmat Nicoleta Coșarcă.

Raportul se referă la o situație înregistrată în 2014.

Există pacienți cronici care vin în mod regulat pentru transfuzii și nici ei nu își aduc donatori, a afirmat asistent medical Maria Cornelia Onețiu – directori îngrijiri medicale.

Pe lângă beneficiul de ordin moral, donatorii pot primi, la cerere, şapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, pentru salariaţi, sau o zi scutire de frecvenţă, pentru elevi, studenţi şi militari etc. Un câştig poate şi mai important este acela că o donare de sânge, făcută de două-trei ori pe an, aduce o întinerire a elementelor circulante, iar persoana în cauză se va simţi mult mai bine. Totodată, înainte de a dona sânge, cei în cauză beneficiază de analize medicale gratuite.

În plus, înainte ca un donator să primească acordul în acest sens, se efectuează, gratuit, o largă gamă de investigaţii medicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea