Rămâi conectat

Curier Județean

Spectacolul ”În largul mării”, pus în scenă de Grupul Skepsis, duminică, în fața Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul de spectacole în aer liber desfăşurat de Asociaţia Grupul Skepsis a fost deosebit de apreciat de public până acum. Sute de albaiulieni şi turiştii gustat din plin fiecare reprezentaţie. Duminică, 31.07.2016, ora 20.30, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, compania de teatru Skepsis vă invită la premiera spectacolului În largul mării, după Slawomir Mrozek – un spectacol de teatru absurd, cu caracter satiric şi accente comice.

SkepsisO situaţie limită determină personajele să ia decizii care treptat conduc la dezvăluirea adevăratului lor caracter. Sub presiune, conflictele se înteţesc, argumentele tind să devină pe cât de ilogice pe atât de convingătoare şi în final chiar şi ideile nobile –  sacrificiu, altruism, datorie – sunt distorsionate şi pervertite de către oamenii pentru care scopul scuză întotdeauna mijloacele. Să nu uităm că spectacolul stă sub semnul absurdului, însă asta înseamnă că absurdul formei subliniază claritatea şi consistenţa ideii! Va reuşi raţiunea să îmblânzească instinctul?…  Aparenta lipsă de coerenţă a replicilor şi ridicolul argumentelor provoacă un umor negru şi nu fac decât să dezvăluie superficialitatea fiinţei umane şi fragilitatea ei.

Spectacolul este prezentat în cadrul programului de spectacole în aer liber inclus în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Acest proiect este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa activ la dezvoltarea vieţii  socioculturale a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se prezentă publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole atractive.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Mai multe informaţii despre proiectele şi activităţile cu Skepsis pot fi găsite pe pagina de facebook dedicată grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002/.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea