Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spații de cazare, la Abrud, pentru medici. În ultimele luni, la Spitalul Orășenesc, au venit doi specialiști din Cluj și Oradea

Dragoş Suciu

Publicat

în

Primăria din Abrud intenționează să creeze spații de cazare pentru medicii Spitalului Orășenesc, aceasta fiind și o strategie de a atrage cadrele medicale în zona Munților Apuseni, unde este, de altfel, mare nevoie.

mediciÎn ultimele luni, un medic chirurg din Cluj-Napoca și un medic de interne din Oradea s-au angajat la Spitalul Orășenesc Abrud, iar un alt specialist chirurg din Craiova intenționează să profeseze aici. Primăria dorește să le ofere locuințe de serviciu, iar consilierii locali au cerut Consiliului Județean Alba trecerea unui imobil, P+M de 127 de mp, din domeniul public al județului, în domeniul public al orașului, unde ar urma să fie locuiască cinci familii. Suma necesară pentru amenajarea acestora ar fi, potrivit primarului din Abrud, Nicolae Simina, de circa 100.000 de lei.

Consilierii județeni vor supune la vot proiectul de trecere a imobilului la sfârșitul lunii octombrie.

Nevoia acută de medici la nivelul Spitalului Orășenesc Abrud se resimte de mult timp. Patru medici trecuți de 65 de ani, vârsta de pensionare, au renunțat la o bătrânețe liniștită și profesează în continuare. Unul dintre ei are 79 de ani, iar dacă se va pensiona, secția de Pediatrie s-ar putea închide.

Prin crearea acestor locuințe, unde medicii vor fi cazați fără să plătească, administrația din Abrud speră ca spitalul să fie mai atractiv, iar medicii se vor înscrie la concursurile organizate periodic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ALERTĂ în Alba: O minoră de 13 ani, din Alba Iulia, dată DISPĂRUTĂ de familie. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ în Alba: O minoră de 13 ani, din Alba Iulia, dată DISPĂRUTĂ de familie. A plecat de acasă și nu a mai revenit Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din municipiul Alba Iulia. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea