Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb şi Corneliu Olar: Se caută soluții pentru ca beneficiarii de subvenție pe pășune din arealul Parcului Natural Apuseni să primească în continuare banii prin APIA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câteva sute de fermieri din Apuseni, din județele Alba, Cluj și Bihor au fost notificați de către APIA că nu mai pot beneficia de subvenția pe pășune deoarece proprietățile lor, pentru care primeau această subvenție, fac parte din arealul Parcului Natural Apuseni, zonă declarată ca fiind arie protejată. Situația se pare că a fost generată de o neînțelegere birocratică apărută în relația dintre Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii.

Pentru a găsi soluții urgente de deblocare a acestei situații, deputații PNL de Alba Sorin Ioan BUMB și Corneliu OLAR au condus astăzi o delegație a primarilor din arealul Parcului Natural Apuseni la o întâlnire de lucru cu Ministrul Mediului, domnul Daniel Constantin. Alături de primarii din comunele Gîrda – Marin Vîrciu, Scărișoara – Cristian Costea și Vadul Moților – Nicolae Lazea, la întâlnire au mai fost prezenți primari din județele Cluj și Bihor, Directorul Parcului Natural Apuseni – Alin Moș și Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, precum și reprezentanți de nivel tehnic din cadrul Ministerului Mediului.

„Am avut o întâlnire reușită și cred că am găsit împreună o soluție de compromis, astfel ca fermierii să nu fie afectați. În Munții Apuseni creșterea animalelor este o ocupație de bază, fiind printre puținele activități economice ce mai aduc venituri în zonă, iar subvenția pe pășune este vitală pentru micii fermieri de aici.

Până ce situația se va regla între cele două ministere și Comisia Europeană, pentru că este vorba de fonduri ce trebuiesc să vină de la nivelul Uniunii Europene, prin Ministerul Mediului, pentru aceste zone protejate, Ministerul Mediului va cere în scris Ministerului Agriculturii ca plata subvenției să fie făcută în continuare prin APIA. Cele două Ministere vor comunica între ele și își vor regla astfel activitățile încât fermierii să nu fie afectați, mai ales că vorbim de o zonă cu necesități deosebite.” – a precizat Ioan BUMB, deputat PNL de Alba. 

La rândul său, Corneliu Olar, deputat PNL din Munții Apuseni a adăugat: „Am fost alături de moți să le prezentăm celor de la București problemele noastre. Nu e normal ca oamenii să sufere din cauza birocrației, a plimbatului de hârtii între ministere. Avem acum promisiunea fermă a domnului Ministru Daniel Constantin că această problemă se va rezolva fără să mai trebuiască să mergem iar la București.”

Deputați PNL de Alba,

Sorin Ioan BUMB

Corneliu OLAR

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea