Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

SONDAJ: Duminică, 11 decembrie, ABSENTEISM masiv la vot din partea romilor din Transilvania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat de mai multe organizaţii ale romilor mult de jumătate dintre membrii acestei etnii din Transilvania nu se vor prezenta la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

sondaj-romi„Mai multe asociaţii incluse în Reţeaua de Organizaţii Rome Politice şi Sociale din Transilvania au realizat la începutul lunii decembrie un sondaj de opinie, iar rezultatele acestuia arată că jumătate din romii din Transilvania nu se vor prezenta la vot la alegerile de duminică, deoarece niciun partid nu a inclus în programul electoral prevederi legate de integrarea membrilor etniei. Romii sunt dezamăgiţi şi nemulţumiţi de clasa politică din România, deoarece au fost minţiţi şi folosiţi până acum ca masă de manevră la alegeri şi au primit doar promisiuni din partea partidelor”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Fundaţiei ‘Roma Umanitate’ Cluj-Napoca, Aurel Pascu.

Potrivit sondajului, 53,8% dintre cei chestionaţi au declarat că nu vor vota la alegerile de duminică. Aurel Pascu a mai spus că sondajul a fost realizat pe 4.200 de persoane, în judeţe din Transilvania, cu ajutorul liderilor comunităţilor de romi, de către Fundaţia ‘Roma Umanitate’, Asociaţia Romilor Gabori, Asociaţia Interetnică a Romilor din Transilvania, Fundaţia Sindy Humanitas, Centrul de Incluziune Socială a Romilor.

Rezultatele acestui sondaj de opinie efectuat pe un esantion reprezentativ al populatiei rome din Transilvania sunt in concordanta cu opiniile prognozate si de alte sondaje de opinie la nivel national:

PSD – 38,9%
PNL – 32.8%
ALDE – 4.5%
UDMR – 5.6 %
USR – 4,5%
PMP – 4.5 %
PRU – 4.0 %
APRPE (Partida Romilor) – 1.8%
alții – 3%

„Experienta ne arata faptul ca romii au ajuns la concluzia de a nu se prezenta la vot datorita nemultumirii fata de intreaga clasa politica in general si clasa politica reprezentativa roma in special. Lipsa respectarii promisiunilor facute la fiecare campanie electorala de catre toti candidatii a dus la acest rezultat. Romii au fost folositi de fiecare data ca si masa electorala usor manevrabila ei fiind indusi in eroare cu cate o punga de alimente,galeti,tricouri etc. In ceea ce priveste integrarea lor sociala (educatie sanatate combaterea saraciei accesul pe piata muncii toate drepturile cetatenesti) a ramas la stadiul de promisiuni a candidatilor.

Acest sondaj arata preocuparea noastra a liderilor romi in pragul alegerilor parlamentare in ceea ce priveste situatia romilor din Romania si nevoile acestora. Ca urmare a acestor rezultate care arata dorinta populatiei rome de a nu se prezenta la vot atragem atentia viitorilor parlamentari si viitorului guvern de a lua masuri de integrare sociala a romilor din Romania fara a fi doar o alta promisiune electorala neindeplinita” a declarat Aurel Pascu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea