Rămâi conectat

Politică Administrație

SONDAJ alegeri parlamentare: PSD conduce cu 43%, iar PNL are 27%. Cât ar lua celelalte partide și care sunt cei mai apreciați lideri politici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Partidul Social Democrat se află, cu o săptămână înainte de alegeri, în topul preferinţelor, cu 43%. Potrivit unui sondaj Avangarde, PSD este urmat, în opțiunile alegătorilor, de PNL și USR. În plus, potrivit aceluiaşi sondaj, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Alina Gorghiu sunt cei mai apreciaţi preşedinţi de partide.

sondajDin sondajul Avangarde reiese că aproximativ trei sferturi dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită.

De asemenea, întrebaţi care este părerea lor despre preşedinţii partidelor din România, Liviu Dragnea şi-a adjudecat primul loc în topul opiniilor pozitive ale respondenţilor. Cota acestuia este de 43 la sută.

Liderul PSD este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 38 de procente, pe locurile trei şi patru sunt Alina Gorghiu şi Traian Băsescu, la o diferenţă mică, de 29, respectiv 27 la sută.

Pe locul cinci se află Nicuşor Dan, cu 19 la sută. Pe ultimele trei locuri sunt Marian Munteanu, Bogdan Diaconu şi Kelemen Hunor.

Cel mai bine cotați președinți de partid:

Liviu Dragea – 43%

  1. P. Tăriceanu – 38%

Alina Gorghiu – 29%

Traian Băsescu – 27%

Nicușor Dan –19%

Marian Munteanu – 17%

Bogdan Diaconu – 16%

Kelemen Hunor – 9%

În ceea ce privește preferințele în ceea ce privește votul românilor la alegerile parlamentare, primul loc este ocupat de PSD, cu 43 la sută. Locul doi este ocupat de PNL, cu 27 la sută.

La o diferenţă considerabilă urmează şi USR cu 8 la sută. Potrivit sondajului, ALDE ar obţine 6 la sută. PMP şi UDMR se află la egalitate, cu 5 procente fiecare.

Datele mai arată că Partidul România Unită, Alianţa Noastră România şi Partidul România Mare ar rata intrarea în Parlament.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, dvs. personal cu ce partid sau alianţă politică aţi vota?

PSD – 43%

PNL – 27%

USR – 8%

ALDE – 6%

PMP – 5%

UDMR – 5%

PRU – 3%

ANR – 1%

PRM – 1%

Alții – 1%

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 20 – 27 noiembrie. Au fost intervievaţi telefonic 1.000 de repondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Marja maximă de eroare este de plus – minus 3,1 la sută, pentru un interval de încredere de 95 la sută.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea