Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Smartphone-urile, tot mai populare în rândul locuitorilor din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Telefoanele inteligente au devenit fără îndoială un accesoriu indispensabil pentru omul modern având în vedere că acestea ne oferă astăzi posibilitatea de a îndeplini numeroase sarcini. În timp ce mulți utilizeaza un smartphone pentru a avea acces mult mai facil la rețelele sociale, un număr tot mai mare de persoane aleg astazi sa faca diverse cumpărături online prin intermediul acestora conform unor statistici recente. Indiferent însa de scopul achiziționarii unui telefon ineligent, cert este faptul că statisticile indică faptul că acestea devin din ce în ce mai populare în județul Alba.

În județul Alba, conform unor date oficiale interesul utilizatorilor pentru telefoanele inteligente de top, precum și pentru soluțiile de protecție aferente acestora a crescut în perioada iulie 2015 – iunie 2016 cu 29% față de lunile iulie 2014 – iunie 2015. Din numărul total de internauți din județul Alba care caută telefoane smart, folii de protecție, huse și alte accesorii, cei mai multi sunt din Alba Iulia (41,2%), Sebeș (12,4%), Aiud (10%), Blaj (9,5%), Ocna Mureș (1,5%). La nivel național, pe același segment de căutări, interesul utilizatorilor a crescut cu aproximativ 11%.

Corneliu Bălănean, CEO Smartprotection, companie care se ocupă cu comercializarea de folii de protecție pentru telefoane mobile, smartwatch, tablete, laptop-uri, aparate foto și sisteme de navigație a declarat pentru publicația noastră că „Piata telefoanelor mobile continuă sa crească de la an la an iar marii producatori se luptă să ofere cele mai mari și frumoase smartphone-uri. Odata cu creșterea display-ului și curbarea acestuia pe laterale, producatorii de folie sau accesorii de protectie au de intampinat provocări serioase în acest sens. Noi am reușit sa creăm o folie Premium pentru a proteja 100% aceste display-uri curbate, satisfacând astfel nevoia utilizatorilor de flagshipuri legată de protecția device-urilor lor. Cele mai vandute smartphone-uri ale anului 2016, produse de Samsung, Apple, Huawei, LG, HTC, Sony etc… sunt protejate fullbody de foliile noastre de protecție”

Cererea pentru telefoane mobile inteligente sau pentru tablete este din ce în ce mai mare datorită faptului că penetrarea internetului mobil a ajuns la 73,8% anul trecut, în urcare de la 60,4% în 2014 și de la 48% în 2013. Conform datelor Agenției Naționale pentru Administrare și Reglemenatare în Comunicații (ANCOM), numărul conexiunilor mobile active a ajuns la 18,7 milioane, în creștere cu 16% față de 2014. Datele ANCOM mai relevă faptul că la sfârșitul lui 2015 conexiunile active de acces la internet la puncte mobile au avut o rată de penetrare de 94%. Din punct de vedere a traficului de date realizat prin intermediul conexiunilor mobile, la nivel național acesta s-a dublat de la 46.000 de TB în 2014 la 99.000 TB în 2015. Numărul total de conexiuni 4G la nivel național a crescut de 3 ori în 2015 față de 2014, respectiv a ajuns la numarul de 2,7 milioane în 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea