Rămâi conectat

Ştirea zilei

Skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina, tot mai aproape de finalizare – FOTO

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Albaiulienii, în principal iubitorii sporturilor pe role, skateboard sau biciclete s-ar putea bucura din toamnă de skatepark-ul din zona istorică a orașului.

Skatepark01

Cel puțin asta am aflat de la inginerul Andrei Nasta, pe care l-am găsit la fața locului (contragarda bastionului Sfânta Elisabeta). Acesta spune că lucrările de amenajare a skatepark-ului vor fi gata la începutul, sau cel târziu la jumătatea lunii august a acestui an, însă totul depinde de vreme.

Aproximativ 90 la sută din suprafață este terminată, rămânând doar lucrările de finisare, grupul sanitar care se află în incinta skatepark-ului fiind și el gata în proporție de aproximativ 80 la sută, trebuind aduse doar aparatele de specialitate. ”Lămpile de iluminat «au dat bătăi de cap» deoarece acestea sunt aduse pe comandă din Germania și durează mai mult timp”, a mai precizat sursa noastră.

Vă reamintim că suprafața platformei este de 1868 mp, înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat și mobilier urban. Obiectivul de bază, skatepark-ul propriu-zis se va desfășura pe o suprafață variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete. Față de cota accesului pietonal din latura de est a Cetății se vor înregistra diferențe de nivel de la 1,20 până la 2,50 metri.

Reprezentanții administrației locale Alba Iulia confirmă efortul susținut pentru finalizarea obiectivului și darea lui în folosință cât de repede posibil, pentru ca iubitorii sporturilor cărora acesta se adresează să poată beneficia de skatepark încă din acest sezon. Dacă totul merge conform planului, lucrările efective sunt estimate a fi finalizate la sfârșitul lunii august, după care va urma recepția finală și deschiderea oficială pentru public, nu mai devreme de luna septembrie.

Emilia CRIŞAN

[nggallery id=761]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea