Rămâi conectat

Politică Administrație

Sindicatele din administrația publică critică inițiativa legislativă de acordare de pensii speciale pentru aleșii locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Propunerea legislativă de completare a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali – primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene – „sau cum îşi cumpără parlamentarii, din banii bugetului de stat, sprijinul aleşilor locali în viitoarele alegeri parlamentare, făcându-i speciali prin acordarea de pensii speciale.”

Sindicatul National al Funcţionarilor Publici critică inițiativa legisalativă de acordare de pensii speciale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, după modelul parlamentarilor, în condițiile în care 65% din angajaţii administraţiei publice locale cu salariul minim pe economie.

“Chiar dacă această categorie a aleşilor locali o considerăm importantă, criticăm acordarea diferenţiată a drepturilor diferitelor categorii de bugetari, avându-i în vedere pe cei 65% din angajaţii administraţiei publice locale cu salariul minim pe economie, care au acelaşi regim juridic al incompatibilităţilor, ca şi cel al aleşilor locali.

Propunerea legislativă de acordare a pensiilor speciale are ca obiect completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali cu modificările şi completările ulterioare.

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene ca şi deputaţii şi senatorii, magistraţii sau alte categorii care beneficiază de pensii speciale nu pot avea alte activităţi producătoare de venit în paralel cu activitatea lor din administraţie.

Mulţi dintre cei care au îndeplinit sau îndeplinesc funcţiile de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean au plecat din sfera de activitate privată, renunţând la beneficii financiare mult mai consistente pentru a se pune în slujba comunităţilor locale.

Drept urmare, propunem o soluţie de indemnizaţie pe modelul celei care s-a votat pentru deputaţi şi senatori.

În calitate de membru al Consiliului Economic şi Social, vom propune aviz negativ pentru această iniţiativă”, a transmis Sebastian Oprescu, preşedintele SNFP, într-un comunicat remis presei.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea