Rămâi conectat

Actualitate

Siguranță în vacanță, pentru școlari. RECOMANDĂRILE polițiștilor pentru a sta departe de griji

Ziarul Unirea

Publicat

în

E timpul când se leagă ușor prietenii: la munte, la bunici, pe plajă, la piscină, în cluburi, însă…fiţi precauţi!

tabaraÎn cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi în drumeţii singuri, fără a fi însoţiţi de adulţi. Evitaţi deplasările pe timpul nopţii.

Nu vă lăsaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp. Evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.

Nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.

Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.

Fiţi atenţi la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.

Nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru!

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Pe drum, respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni! Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum!

Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată!

ATENȚIE! Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Părinților le recomandăm să le vorbească prichindeilor despre călătoriile în care merg, despre drumul până acolo și să se asigure că aceștia știu numele, numărul de telefon și adresa.

Învăţaţi-i pe cei mici că au voie să plece de lângă familie sau grupul cu care sunt doar cu permisiunea unui adult şi numai după ce au spus unde şi cu cine pleacă!

Nu scăpați din ochi copilul, mai ales în zone aglomerate. Dacă se pierde, învățați-l să rămână pe loc și îl veți găsi mai ușor decât dacă continuă se vă caute el.

Nu-l trimiteţi singur să cumpere ceva! Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părinţilor şi numele hotelului în care stă!

Învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-şi caute părinţii! Dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil!

Învăţaţi-l să spună cuiva în care are încredere dacă se simte speriat sau ameninţat!

POLIŢIA UREAZĂ TUTUROR COPIILOR VACANŢĂ PLĂCUTĂ!

Biroul de presă al IGPR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea