Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sezonul tăierilor ilegale de brazi: Peste 100 de pomi de Crăciun confiscați de polițiști, în 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acţiune de combatere a transportului ilegal de pomi de Crăciun au continuat. Peste 100 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 24 de ore, în urma unor controale desfășurate în traficul rutier, în zona Munţilor Apuseni.

Poliţiştii din Alba au continuat activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul silvic.

Astfel, ieri, 25 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în timp ce acţionau pe DN 75, pe raza comunei Albac, împreună cu poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni, au oprit pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din judeţul Vaslui, care transporta pomi de Crăciun.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei nu deţinea documente legale de proveniență şi transport, pentru cei 67 de pomi de Crăciun transportaţi.

Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 67 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Valea Arieşului, pentru valorificare.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii din Baia de Arieş l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta cu un autoturism, 38 de pomi de Crăciun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

În jurul orei 24.00, poliţiştii din Bucium au oprit, pentru control, pe raza comunei Bucium, o autospecială, condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Ciuruleasa, care transporta ilegal, 8 pomi de Crăciun.

Şi în aceste cazuri, șoferii au fost sancționați contravenţional, iar pomii de Crăciun au fost predaţi reprezentanţilor ocoalelor silvice, pentru valorificare. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea