Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentinţă definitivă: Deținutul care a atacat o judecătoare din Aiud cu un ciob de sticlă va sta 8 ani după gratii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Augustin Varga, deținutul care a vrut să taie cu un ciob de sticlă gâtul unui magistrat, la ieșirea din sala de judecată din Aiud, are de executat o pedeapsă rezultantă de 8 ani și o lună de închisoare, mai mică cu aproape 2 ani decât cea primită inițial la Tribunalul Alba.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile Parchetului și inculpatului Augustin Varga, a dispus schimbarea încadrării juridice din Alba din infracţiunea de ultraj judiciar în modalitatea tentativei la omor calificat în infracţiunile de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj judiciar, fapte pentru care l-a condamnat pe Varga la 3 ani și 4 luni de închisoare.

La această pedeapsă se adaugă restul de pedeapsă neexecutat din pedeapsa de 6 ani şi 2 luni închisoare în a cărei executare se afla inculpatul la data comiterii faptei, rezultând astfel o pedeapsă totală de 8 ani și o lună de închisoare, precum și interzicerea mai multor drepturi. Sentința Curții de Apel Alba este definitivă. Reamintim că în data de 11 mai 2016, la Judecătoria Aiud, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere. Varga Augustin, domiciliat în Cetatea de Baltă, a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un ciob de sticlă.

În urma acestei încercări, preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, însă nu a reușit să-și producă leziuni serioase.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea