Rămâi conectat

Politică Administrație

Senator PNL Alexandru Pereș: ”Atmosferă incendiară creată de Guvernul PSD-ALDE în toiul iernii!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ordonanța de Urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală a ,,încins” la propriu nemulțumirile populației, în general ale tinerilor, ale zonei active din societatea românească. Demonstrațiile din marile orașe, dar nu numai, tind să devină o ,,epidemie” periculoasă care poate contamina marea parte a societății, cu repercusiuni grave pentru România, acum când, mai mult decât oricând în ultimii 27 de ani era nevoie de unitate, înțelegere și acțiune democratică.

România este înconjurată de zone de conflict latent, atât în Moldova, Ucraina, nici Ungaria, nici Bulgaria nu sunt ferite de efectele negative ale unor noi revolte civile devenite deja la ordinea zilei în Europa, dar nu numai. Nemulțumirile cetățenilor UE cu privire la Brexit, la noile decrete ale președintelui SUA Donald Trump, la acuzațiile de corupție din politica franceză, la indeciziile criticabile ale cancelarului german Angela Merkel, la conflictele militare din Siria, la tulburările sociale din Turcia etc. Tocmai de aceea este de neînțeles cum PSD – cel mai puternic partid din România, cel puțin după alegerile din 11 decembrie 2016, a detonat (inexplicabil sau explicabil, oare?), capsa nemulțumirilor populare din cea mai mare țară din Balcani!

Analizând însă, nu cu patimă, ci cu luciditate, ultimele acțiuni populare, se impune o întrebare: oare cine avea un interes imediat, de zile, ore, pentru a tranșa mult discutata ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Penal? Oare cine sau cui îi ,,bătea” ceasul? Azi este clar – principalul vizat era chiar ,,păpușarul” PSD Liviu Dragnea, marele ,,Comandant”, (,,Il Grande Comandante”, ca să citez sau să plagiez denumirea unui club select din București, închis de autorități tocmai pentru că nu respecta normele legale cu privință la funcționare și siguranța cetățenilor!).

,,Privește înapoi cu mânie” este un film celebru al anilor 50-60, inspirat din romanul cu același nume al lui John Osborne. Țin să vă aduc în atenție de data asta – fără mânie – o altă acțiune marca ,,Dragnea”  –      ,,loviturile de palate” și a 2-a suspendare a președintelui Traian Băsescu. Atunci, în 3 iulie 2012, prin sesiune extraordinară sunt puse la cale și executate în timp de minute și ore mai multe acțiuni la limita Constituției, acțiuni care atunci nu au incitat și deranjat masiv populația! Era perioada USL, perioada ,,revoluției” pontiste? Principalul autor era ascuns sub masca secretarului general al PSD – personaj pus tocmai pentru a netezi calea luminoasă a USL – spre preluarea totală a puterii în 2! Acest ,,Richelieu al politicii românești”, necarismatic, dar diabolic, a fost cel care a pus la cale următoarele acțiuni:

1) Debarcarea rapidă din funcție a Avocatului Poporului Gheorghe Iancu;
2) Interzicerea CCR de a mai ataca hotărârile Parlamentului României, modificarea rapidă a Legii 47/1992;
3) Trecerea Monitorului Oficial de sub coordonarea Camerei Deputaților în subordinea directă a Guvernului;
4) Revocarea președinților celor două camere – Camera Deputaților și Senatul;
5) Suspendarea președintelui României Traian Băsescu și convocarea Referendumului pentru demitere;

Mai trebuia însă ceva ce nu l-a putut ,,măslui”! Și anume: modificarea Legii nr. 3/2000, Legea Referendumului pentru obligativitatea reducerii pragului de participare de la 50% la 30%.

Cunosc toate aceste lucruri din discuțiile, ulterioare acestor evenimente, de la responsabili ai PSD, care nu au fost de acord cu acest model sud-american de atac la democrația românească postrevoluționară!, oameni care ulterior nu s-au mai regăsit pe listele PSD, tocmai pentru că nu erau ,,dragniști”, ci adevărați social democrați.

Așadar, Dragnea a folosit din nou PSD – acum în interes personal – pentru a scăpa de o posibilă condamnare penală pentru un alt dosar, nu pentru falsurile de la Referendumul din iulie 2012. Un gest specific dictatorilor, care nu este pe placul românilor! Vocea străzii, manifestanții din București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Iași, Brașov, Alba Iulia etc., chiar din ,,moșia” teleormăneană din Alexandria au strigat și au așteptat o soluție pentru revenirea la normalitatea europeană la care tind!

Din păcate, așa cum spuneam, planul este bine conceput/pus la punct – acțiune cu acțiune pentru a nu greși față de penalii PSD.
PNL nu poate sta și privi cu seninătate la zbaterile societății civile. Dar nici să intre cu capul înainte în haosul produs de PSD și ALDE, de Guvernul Grindeanu-Dragnea-Tăriceanu! Vom sprijini acțiunile președintelui Klaus Iohannis, în demersul de a ataca la Curtea Constituțională Ordonanța de Urgență nr. 13/2017. Vom fi prezenți prin acțiunile noastre parlamentare și vom protesta vehement față de situația creată.

De asemenea, Partidul Național Liberal a depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu, făcând lobby pentru o cât mai mare susținere din partea parlamentarilor chiar din zona puterii sau a celor care sprijină, deocamdată, coaliția PSD-ALDE.
Vom susține în continuare acțiunile societății civile de a pune presiune pe Guvernul Grindeanu, chiar prin manifestările din piețele publice sau marșurile oamenilor, dar suntem conștienți că ele sunt eficiente doar vremelnic – perpetuarea lor ducând la situații de blocaj – economic și social -, lucruri care nu fac bine României și românilor, mai ales în aceste momente.

Sperăm într-o rezolvare rapidă a situației care nu poate fi decât abrogarea OUG 13/2017 și preluarea propunerilor într-un proiect de lege de modificare a Codului Penal, care să fie înaintat și dezbătut atât cu instituțiile abilitate din justiția română, cât și cu specialiștii independenți, și cu societatea civilă. Suntem, de asemenea, conștienți că nu toate prevederile Codului Penal și ale Codului de procedură penală sunt ideale, ele putând fi corectate printr-un efort comun de transparență și înțelegere.

De asemenea, solicităm demisiile ministrului justiției și a președintelui Camerei Deputaților, respectiv Florin Iordache și Liviu N. Dragnea. Doar așa mai există speranță – pentru revenirea urgentă la normalitate!

Senator Alexandru Pereș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea