Rămâi conectat

Curier Județean

Semnale pozitive din piaţa bancară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scăderea semnificativă a dobânzilor din piaţa bancară atât la creditele de nevoi personale cât şi la cele garantate cu ipotecă, vorbesc despre o relaxare cu paşi mărunţi dar siguri a creditării. În lipsa unui număr mare de clienţi cu bonitate, prin accentuarea lipsei de siguranţă la locul de muncă, băncile şi-au manifestat un interes deosebit pentru clienţii buni platnici de la alte bănci prin tot felul de oferte de refinanţare şi consolidare datorii, oferte care persistă în continuare. Începând cu 01 aprilie 2011 oferta de creditare şi-a făcut apariţia şi pentru creditele noi accesate de clienţi în special la creditele de nevoi pesonale negarantate.
Astfel, costul total al unui credit de nevoi personale în lei şi anume DAE a ajuns şi la 13,25%, în funcţie de profilul clientului şi scoringul atins de acesta. Atunci când faceţi comparaţie între bănci, e bine de ştiut că nu dobânda este singura care face diferenţa între ratele băncilor, ci în costul total al creditului mai sunt şi comisioane lunare şi comisioane de analiză dosar care pot creşte costurile creditului.Sunt mulţi clienţi care se lasă influenţaţi de reclamele la televizor sau pliante care nu precizează decât o parte din adevăr. Băncile cele mai flexibile sunt băncile de talie mică care-şi propun creşterea cotei de piaţă între primele 10. Clienţii accesează creditele în euro dacă sunt pe prioadă mai lungă de timp ( dovada şi dobânzile mai mici faţă de cele în lei), iar pe termen scurt (fără ipotecă) sunt accesate dobânzile în lei. Chiar şi băncile promovează creditele în lei pe termen scurt deoarece şi dobânzile sunt cu 1-2 procente mai mici faţă de cele în euro. Plata ratelor în aceeaşi moneda în care sunt încasate şi veniturile îi păzeşte pe cei care se îndatorează de potenţialele efecte ale deprecierii leului, dar estimările băncilor indică un leu mai puternic în anii următori.
În prezent, băncile plătesc o dobânda de 4,41% pe an pentru a atrage lichidităti în lei pe 30 de zile, de pe piaţa interbancară (indicatorul ROBOR la o lună). Având în vedere că la jumătatea anului 2010 dobânzile depăşeau 6,8% pe an, cei care s-au împrumutat în acea perioadă ar trebui să beneficieze, cel puţin teoretic, de dobânzi mai mici.
De exemplu, pentru un împrumut de 20.000 de lei pe o perioadă de 5 ani, rata lunară este de 450 de lei, rată fixă. Cei care au dobânzi variabile ar putea plăti în viitor o rată mai mică decât cei cu dobândă fixă, datorită preconizării pe viitor în piaţă despre scăderea Robor.
Vă stăm la dispoziţie printr-un consultant dedicat pentru informaţii suplimentare şi o analiză gratuită a situaţiei dvs. financiare.Pentru că suntem mereu informaţi direct de către cele 15 bănci partenere, numai printr-o vizită la sediul GBC afli care sunt promoţiile actuale din piaţa bancară şi cum poţi să plăteşti o singură rată mai mică fie pentru nevoile tale individuale, fie pentru mica ta afacere.
Andreea Gherman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea