Rămâi conectat

Actualitate

Șeful UPU Alba Iulia: Au fost și amenințări cu bătaia din partea pacienților. Nu s-a ajuns până acolo, avem un serviciu de ordine bun

Dragoş Suciu

Publicat

în

Personalul medical al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia a primit și amenințări cu bătaia, din partea pacienților, a spus, luni, șeful UPU, Aurel Crișan, răspunzând unei întrebări.

Aurel Crisan04”Au fost, au fost, (n.r. amenințări cu bătaia din partea pacienților) pentru că mai ales la nivelul triajului viața este extrem de grea. Nu s-a ajuns până acolo, noroc că avem un serviciu de ordine bine pus la punct, care chiar funcționează, și le mulțumim celor care își fac treaba așa cum trebuie. Viața în triaj e grea, ești supus presiunii din partea pacientului și a aparținătorului, din partea colegilor care la un moment dat pot să fie sufocați de numărul cazurilor. Un caz grav necesită multe resurse și poate să implice unu, doi, trei medici”, a afirmat Crișan.

El a mai adăugat că amenințările la adresa personalului nu vin des și nu există un obicei din partea pacienților în acest sens.

”Nu pot sa zic că vin des, dar ele există. Sunt tot felul de amenințări, nu pot să zic că e un obicei. De multe ori pleacă personalul îngândurat, oare de ce s-a întâmplat? Când este vina personalului am avut grijă să fie măcar atenționat, dacă nu a ajuns la comisia de disciplină și sancționat. De cele multe ori, sau de cele mai multe ori, nu din vina personalului”, a arătat Crișan.

Șeful UPU a afirmat că se întâmplă ca oamenii să vină nervoși, iar pentru a reacționa negativ au nevoie doar de o privire mai încruntată sau de un răspuns neadecvat, iar lucrurile scapă de sub control.

Pentru ca numărul sesizărilor să scadă șeful UPU consideră că e nevoie de înțelegere și din partea personalului medical, dar și a pacienților.

”Cât timp vor fi pacienți, vor fi plângeri, pentru că, undeva, o nemulțumire tot va fi. Până la urmă, și legat de felul cum arată medicul, asistentul. Cred că greșeli se fac de ambele părți. Cu siguranță și din partea noastră dat fiind faptul că suntem asaltați și până la urmă suntem oameni și fiecare își poate pierde cumpătul sau să nu fie suficient de amabil. La noi, nu este acest exercițiu cum este în Vest, în SUA, unde zâmbetul face parte, practic, din ”job description”. Mai trebuie mult lucrat la educația oamenilor, a personalului, lucrurile acestea nu se schimbă de la zi, la zi. Trebuie înțelegere și de o parte și de alta”, a spus Aurel Crișan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea